Haber: Dilek Ayvalı

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 4 gündem ve 8 ek gündem maddesi görüşüldü.

Toplantıda TOSBİ müteşebbis heyetin asil üyeliğine Başkan Duran oybirliği, CHPli belediye meclis üyesi Yalçın Kaya oy çokluğu ile seçildi.  Tire Kapalı Spor Salonunun tahsisinin uzatılması için yapılacak protokol görüşmelerinde ise Başkan Duran'a oy çokluğu ile yetki verildi. Iki oylama hariç  bütün maddeler, önergeler ve komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi.

TİRE KENT A. Ş. KURULDU

Tire Belediyesi'nin Personel A.Ş.haricinde yeni bir şirketi oldu. Tire Ticaret Odasına kayıtlı 4 ortaklı olarak kurulan TİRE KENT YAPI SAN.VE TİC. A.Ş.nin toplam 220 adet hisselerinden 220 adedi (Yüzde Yüzü) Tire Belediye Başkanlığı Tüzel kişiliğine koşulsuz, şartsız ve bedelsiz olarak devredildi. Oy birliği ile alınan kararla birlikte şirketin Yönetim kurulu yetkisi de Tire Belediyesi Tüzel Kişiliğine devredildi. 

Başkan Duran Tire Belediyesi'nin yeni şirketi için yaptığı açıklamada "Bizler yönetici olarak vatandaşımıza hizmet için seçildik. Bu hizmetleri yaparken de her zaman en iyi ve en doğru yolu arıyoruz. 1864 yılında kurulan Tire Belediyesi KHK haricinde ilk defa bir şirket kurmuş oldu. Tire Kent A.Ş. belediyemize ve ilçemize hayırlı olsun. Bu şirket hem dönemimizde hem de bizden sonraki dönemlerde hayırlı işlere, güzel ve faydalı hizmetlere imza atacaktır" dedi.

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi