HABER: DİLEK AYVALI

Toplantı, gündemin ilk maddesi olan Şubat Ayı Meclis Tutanağının Onayı ile başladı. Toplantı 13 gündem ve 8 ek gündemin görüşülmesi ile tamamlandı.
Mart ayı meclis gündeminin önemli bazı maddeleri ve sonuçları ise şöyle;
Gündemin üçüncü maddesindeki, Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm Projesi) kararı alınan ancak Belediye Meclisinin 02.01.2017 tarih 12 sayılı kararı ile iptal olunan Tire’nin Turan Mahallesi sınırları içerisinde yaklaşık 12 hektar üzerinde vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için 1/5000 Ölçekli uygulama İmar Planı çalışmaları ve bu planlara esas jeolojik-jeoteknik etütlerin yapılması konusundaki rapor oy birliği ile karara bağlandı.
AK PARTİ’DEN “HAYIR”
Meclis gündeminin beşinci maddesi, Tire’nin Karahasan ve Yalınayak Bölgesi, Dumlupınar Mahallesi 430 ada ila 438 ada arası, Ketenci Mahallesi 21 ada, 23 ada ila 27 ada arası, 40 ada, 41 ada, 454 ada ile 458 adaları kapsayan alana ilişki Kentsel Sit Alanı (Yaklaşık 77 Dönüm) için 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İlave Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama ilave İmar Planına esas jeolojik-jeoteknik etütlerin yapılması Ak Partili Meclis üyelerinin hayır oyuna karşılık 15 oy ile kabul edildi.
GİRİT FESTİVALİ’NİN İSMİ DEĞİŞTİ
Altıncı maddede yer alan, önceki yıllarda “Girit’ten Tire’ye Lezzet ve Kültür Festivali” organizasyonu olarak yapılan etkinliğin bu yıl Tire Gölet Şenlik Alanında yapılması ve adının “Tire Giritliler Buluşması ve Ot Festivali“ olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.
ADD’YE BÜRO TAHSİSİ YAPILAMIYOR
Gündemin yedinci maddesinde bulunan, Atatürkçü Düşünce Derneği Tire Şube Başkanlığı’nın mülkiyeti Tire Belediyesi’ne ait Tire Cumhuriyet Meydanı Özel İdare İş Merkezinde mevcut zemin 8 no.lu taşınmazın “Atatürkçü Düşünce  Derneği  Bürosu“ olarak kullanılmak üzere derneklerine tahsis olunması, belediyelerin dernek ve kulüplere, kanun kamu idaresinin mülkiyetindeki bir taşınmazı sadece mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edebilmesine imkân tanıdığı için derneğin söz konusu taşınmazı kiralayabilmesi ile ilgili olarak konu hukuk komisyonuna oy birliği ile sevk edildi.
STADYUM, TİRE 1922’YE TAHSİS EDİLMEYECEK
Gündemin onuncu maddesindeki Tire Belediyesi’nin mülkiyetindeki ye yapılan stadyumun 15 yıl süreyle Tire 1922 Spor Kulübü Derneği’ne tahsis edilmesi, konusu da kanunda belirtildiği üzere kamu idaresinin mülkiyetindeki bir taşınmazı sadece mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edebilmesine imkân tanıdığı için derneğin söz konusu taşınmazı kiralayabilmesi ile ilgili olarak konu hukuk komisyonuna oy birliği ile sevk edildi.
KAMULAŞTIRMALAR
Gündemin on birinci maddesinde Tire’nin Derebaşı Mahallesi’ndeki 1039, 1042, 1043, 1044, 1045 ve 1046 no.lu parseller 5 yıllık imar ve mesai programının kamulaştırma dilimine ilave olunması oy birliği ile karar bağlandı. On ikinci maddedeki Yeni Mahalle (Eski 399 ada 122) parsel sayılı taşınmazda yapılan imar uygulanması neticesinde taşınmazın içinde bulunan binanın tamamı yeşil alan içerisinde kaldığından, “Bu maddede belirtilen kamu hizmetlerine ayrılan yerlere rastlayan yapılar, Belediye veya Valilikçe kamulaştırılması” oy birliği ile karara bağlandı. On üçüncü maddede yer alan Kurşak Mahallesi, 545 parsel sayılı taşınmazın yol açılması amacıyla kamulaştırılması 5 yıllık imar ve mesai programının kamulaştırılma diliminde ilave olunması oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi. Gündemin yirmi birinci maddesinde yer alan Tire’nin Cambazlı Mahallesi, 108 ada, 9 parsel’de bulunan gayrimenkulün kamulaştırılması işinin 5 yıllık imar ve mesai programının kamulaştırma dilimine ilave olunması oy birliği ile karara bağlandı.
TAHSİS DEĞİL KİRALAMA
Tire Belediyesi mülkiyetindeki Atatürk Mahallesi, Kıbrıs Caddesi 1265 ada, 10 ve 16 parseller arasında bulunan yeşil alanın üzerinde futbol idman ve eğitim sahası yapılmak ve bu amaçla kullanılmak şartıyla 15 yıl süre ile Tire 1922 Spor Kulübü Derneği’ne bedelsiz olarak tahsis edilmesi konusu da diğer tahsis konularında olduğu gibi kanunda belirtildiği üzere kamu idaresinin mülkiyetindeki bir taşınmazı sadece mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edebilmesine imkân tanıdığı için derneğin söz konusu taşınmazı kiralayabilmesi ile ilgili olarak konu hukuk komisyonuna oy birliği ile sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi