Haber: Dilek Ayvalı

AK Parti Tire Belediye Meclis Üyesi Mustafa Maltepe, “2018 yılı ekim ayı itibari ile edindiğimiz bilgiler doğrultusunda ilçemizde 23 bin kayıtlı araç (Motosikletler hariç) bulunuyor. Bu rakam 2013 yılında yaklaşık 20 bindi. 5 yılda yüzde 13’lük bir artış var. Kentimizin çarşısı, sanayisi ve organize bölgesi de aktif olarak çalışıyor. Tire capcanlı dinamik bir ilçe. Ancak ilçenin çarşı merkezindeki caddelerde ve şehre giriş ana arterlerinde ciddi trafik sorunu yaşıyoruz. Tire’deki bu trafik ve yol kenarlarına araç park edilmesini kentte kapsamlı bir otopark olmadığı için maalesef yıl 2018 halen çözülebilmiş değil” şeklinde konuştu.

AVM’DE ELEKTRİK 1,5 AYDIR KESİK

2011 yılında yıkımı gerçekleştirilen Tire Perakendeci Hali’nin yerine sorunu çözecek bir otopark yapılacağı söylenerek Tire Belediyesi tarafından alışveriş merkezi yapıldığına dikkat çeken AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Maltepe, “Perakendeci hali yıkıldığında Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, bölgedeki trafik sorununa çözüm getirecek otopark üzerine dükkânların olduğu bir yapı yapılacağını söylemişti. Ancak alışveriş merkezinin altına yapılan 50 araçlık otopark bölgenin trafik sorununu ve kentin otopark ihtiyacını hiçbir zaman çözmedi. Bugün ise o otopark, alışveriş merkezinin ortak kullanım elektrik borcu ödenmediği ve dolayısıyla otomatik kapısı açılıp kapanamadığı için kapısına asılan ‘Tadilat nedeniyle kapalı’ yazısı ile uzun süredir kapalı” dedi.

VİZYONSUZ BELEDİYE

Tire Belediyesi’nin kent için önemli bir sorun olan otopark konusunda tek bir adım atmadığını belirten Maltepe, “Tire Belediyesi, vizyonsuz belediyecilik anlayışı ile son seçimden bu yana 4,5 yıldır güzel Tiremizi yönetiyor gibi görünüyor. En basit belediye hizmetleri dahi zar zor karşılanıyor. Artık apaçık ortadadır ki vizyonu ve hedefi olmayan Tire Belediyesi bu yapısı ile kentimizin 5 yılını daha heba etmiştir. Tire’nin çarşı merkezindeki bu alışveriş merkezinin neresinden tutsak kentimize de belediyemize de bir faydası yok. Alışveriş merkezi esnafının mağduriyetini daha önce de dile getirmiştik. Alışveriş merkezi yapma ısrarında bulunan Tire Belediyesi kentin kalbinde bulunan bu alışveriş merkezindeki krizlere çözüm bulmalıdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi