İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından başlatılan İzmir’de iş yeri açma hazırlığı yapan vatandaşlar için başlatılan İtfaiye Uygulama Takip Sistemi Selçuk’ta da uygulanmaya başlandı. Uygulama ile iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı almak isteyen vatandaşlar ilçe merkezi dışına gitmesi gerekmeyecek
İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarında alınması zorunlu olan belgelerden bir tanesi olan İtfaiye Raporunun vatandaşlar tarafından daha kolay alınmasını sağlamak için online bir hizmet olan İtfaiye Uygunluk Takip Sistemi Projesi Selçuk Belediyesi’nde de uygulamaya konuldu. İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı almak için “itfaiye uygunluk” raporu almak isteyen Selçuklu vatandaşların Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne başvurmaları yeterli olacak. Buraya verilen dilekçe online olarak İtfaiye Daire Başkanlığı’na gönderilerek konuyla ilgili iş yeri sahibi kısa mesaj ya da e- posta yoluyla iletişime geçilecek. Her türlü ödeme, bilgilendirme, takip ve raporlama işlemleri bu yöntemle gerçekleşecek.
İtfaiye Raporu için Tire’ye gidilmeyecek
Uygulamaya başlatılan “tek tuş” yöntemiyle artık  İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı  düzenlenmesi sürecinde istenen İtfaiye Uygunluk Raporları için Tire’ye gidilmesine gerek kalmayacak. İşlemler, İtfaiye ’ye gitmeden elektronik ortamda çözüme kavuşmuş olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen itfaiye raporları, yine elektronik ortamda Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne gönderilecek.
Başvuru sahipleri, hazırlanan raporlara ilişkin sorgulamayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinde yer alan “e-işlem” sekmesinden yapabilecek.
Sorgulama yapılacak link:
www.izmir.bel.tr/eislem/itfaiyeUygunlukBelgeleri.aspx

 

Editör: Haber Merkezi