Belediye Hizmet binasındaki meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda ek maddeler dahil gündemde bulunan 7 Madde kabul edildi. Meclis toplantısında meclis üyeleri ve belediye başkanı arasında ara ara sözlü tartışmalar meydana geldi.
Maaş Tartışması
Ödemiş Belediye Meclisi’ne ek gündem maddesiyle gelen AK Parti Belediye meclis üyesi Halil Güler’in Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmasına ve Güler’e Belediye kanunları gereği, belediye Başkanı maaşının 3/1,70 oranında maaş verilmesi AK Parti ve MHP grubu oyları ve CHP’li Metin Uçar’ın oyuyla kabul edildi. Uçar’ın dışında CHP grubunda Güler’e oy vermedi.
CHP’li Güldürür “ Seçimlere bir yıl kala neden yardımcıya gerek gördünüz?”
Maddenin gündeme gelmesinin ardından CHP grubu adına Mustafa Güldürür söz aldı. Güldürür Başkan Mahmut Badem yönelik olarak şu soruları yöneltti ; “Yerel Seçimlere bir yıl kala neden bir belediye başkan yardımcısına gerek gördünüz? Üç yıldan beri gerek görülmedi.1 yıl kala belediye başkan yardımcısı atanmasına gerek yoktu. Mevcutta zaten iki tane başkan yardımcımız var. “ifadelerini kullandı.
Badem “Ödemiş’e Daha iyi Hizmet etmek için gerek gördük”
Bunun üzerine Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ; “ Ödemişli’ye daha iyi hizmet etmek adına buna gerek gördük. Ödemiş belediyesi olarak üç tane daha belediye başkan yardımcısı atama şansımız var. Ödemişli’ye daha iyi hizmet etmek adına bunu da önümüzdeki günlerde düşünebiliriz” dedi.
AK Partili Ödemiş Belediye Meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Halil Güler, CHP Meclis Üyelerinin belediyeden alacağı maaş konusunda yaptıkları itiraz ile ilgili “Kaymakçı Belediye Başkanlığı yaptım. Ne kadar hayırsever olduğumu herkes biliyor. Gerekirse Ödemiş Belediye Başkan Yardımcılığından aldığım maaşı mı hayır kurumlarına bağışlarım” açıklamasında bulundu.
CHP’li Eker’den Ulus Meydanı Çıkışı
Dilek ve temenni bölümünde CHP grubu adına söz alan Ali Eker Ulus meydanıyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir belediyesi tarafından yapılacak olan çalışmalara değindi. Eker dün Ulus’ta bulunan pazarcı esnafıyla toplantı yapıldığını belirterek, Ödemiş Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenleme çalışmamaları esnasında esnaflara uygun yer göstermesi konusunda toplantı düzenlendiği belirtti. “Ulus Pazarı için çözüm üretecek olan bizleriz” ifadelerini kullanan Eker ; “Önce pazarcılar için çözüm üretmeliyiz. Bizim bir Pazar yeri yapmamız gerekir. Önce hepsini bir yere toplamamız gerekir ondan sonra, parklar şunları bunları yapmamız gerekiyor. Mesela biz macera parkı yapacağımıza, Salı pazarını bozup yeniden yapacağımıza 41 milyon kredi yerine 200 milyon kredi alalım bizde destek verelim Ödemişe kapalı Pazar yapalım. Ben pazarcılarla yapılan toplantılara katılıyorum. 11 sefer toplantı yapılmasa bu çözüm olmayacak. Biz pazarcıları da aldatıyoruz. Kendimizi de aldatıyoruz.10 ay sonra pazarcılar olacak mı?” sorusu üzerine Mahmut Badem “olacak” dedi. Eker, “Nasıl olacak başkanım? Parkın arasında biraz zor olacak. İkinci etap üçüncü etap yapması basit o yapılabilir.”
Bunu üzerine Başkan Badem , “Bugünkü toplantıda buradaydınız. Kalkıp deseydiniz ya Ben CHP’li meclis üyesi olarak Ulus parkında pazarcı esnafı gelsin istemiyorum. Söz olarak söylemek istediğini bu değil mi? Ben ulus parkının pazarcılara kapatılmasını istiyorum. Bura da Pazar kurulamaz bunu diyorum deseydiniz”
AK Parti Belediye meclis üyesi Şakir Gelen ‘de söz alarak şunları ifade etti ; “Türkiye ilçelerinin içinde, en önemli Pazar Ödemiş’te nereye yapacağız peki söyleyin.”
Eker bunun üzerine ; “ Ödemiş Saraçoğlu stadyumunu başka yere taşıyalım oraya yapalım.” ifadesi üzerine Ödemiş belediye Başkanı Mahmut Badem “ Stadyumun yeri yeşil alandır. Bir daha bu lafı telaffuz etmeyin” dedi.
AK Partili Meclis üyesi Halil Güler konuyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüğünü ve stadyumun altının otopark yapılması konusunda Kocaoğlu’nun neden olmasın dediğini ifade etti. Bu projeyi tekrar gözden geçirelim dediğini söyleyerek CHP grubundan konuyla ilgili destek istedi.
Çevre Kirliliğine tepki
Kaymakçı Cezaevinden akan pis su meclis gündeminde büyük etki yarattı
Gazetemizde yer alan Kaymakçı Mahallesine yapılan Kaymakçı T tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan 5 bin mahkûm ve hükümlünün, atık suları fosseptik çukurunda kötü kokuya neden oluyor. Haberimiz Ödemiş Belediyesinin dün yapılan meclis toplantısında ele alınırken, Konuyu gündeme taşıyan MH P Ödemiş Belediye Meclis üyesi Mutlu Işıktaş, “ Kaymakçı Mahallemizde iki yıldır süre gelen çevre skandalı var. Kaymakçı Cezaevinden gelen atık suları çözüme ulaşmıyor. Aynı durum Köseler köyünde de var. Burada bulunan insanlar şu anda sağlıksız bir ortamdalar. Çevre çok kötü durumda Basında da belki de görmüşsünüzdür. Ödemiş Belediyesi veya İzmir Büyükşehir Belediyesi kim bunu yapacaksa bu konuya bir el atmalıyız” dedi. 
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “ Görevin bana ait olmadığını bildiği halde oradaki muhtarımız bana sen benim belediye başkanımsın biz seni tanırız sen bizi tanırsın. Kanal yapmak benim işim değil ki”dedi.
Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Halil Güler,” Kaymakçı da daha önce o kanalın olduğu yerde bir boru vardı. Gülbahçe dediğimiz yere çöpler dökülüp oradan alınarak, Menderese götürülüyordu. Biz kanalın her iki tarafından 300 lük boru yaparak toplamda 600 lük boru yaptık. Gülbahçe dediğimiz yerden kesemedik, bizim tek hatamız yapamadık. Orada yaklaşık 4,5 Km yol var 600’lük boru gelip su kanala girerken, 4,5 km lik yola 300 lük borular gidiyor. Aziz Kocaoğlu başkanıma da anlattım. Başkanım da dedi ki öyle bir şey varsa 600 lük değil daha fazla boru takalım dediler. Kaymakçı cezaevinin alt yapısına da yaptık” dedi.
Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ali Bozkan, “  Sadece Kaymakçı da değil diğer köylerimizde de bu sorun var bizler sadece Kaymakçı mahallesi büyük bir mahalle olduğu için ve muhtarlar toplantısında mahalle muhtarı bu konuyu gündeme getirdiği için basın mensubu arkadaşlarla gündem oluşsun ve diğer mahallemizdeki sorunlarda çözülsün diye bunu gündeme getirdik. Köseler Mahallemiz var oranın atık suyu şu anda Üzümlü barajının içine akıyor yani içme suyu olacak barajın içine akıyor. Yolüstü mahallemiz var. Mahalle muhtarımız kendi döneminde vidanjörle boşaltıp yola su taşırmıyordu ama bu Büyükşehir yasasından sonra su sürekli olarak yola taşıyor ve Menderes köprüsünün yanından akıyor. Kızılca avlu mahallemiz, pirinççi, Bıçakçı, Gereli Mahallemiz ve aklımıza gelebilecek tüm mahallelerimiz bu güne kadar bırakın Kaymakçı Mahallesine hangi küçük bir mahallenin dahi sorunları çözüldü. Devlet bunu için Büyükşehir Belediyemize trilyonlarca para veriyor. Bu paralar ne için harcanmadı diye CHP grubu arkadaşlarımız bunu neden sormuyorlar” dedi. 

Editör: Haber Merkezi