Su tüketiminin arttığı sıcak yaz aylarında, artezyenlerde bulunan 26 kuyunun beş tanesinde suların çekilmesi nedeniyle bir aydır Ödemiş’in bazı bölgelerinde zaman zaman su sıkıntısı yaşandı.

Ödemiş Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından yedek olarak bekletilen ilçe merkezinde iki kuyu ve 125. Kültürpark’taki iki kuyunun şehir şebekesine alınması için revizyon yapılarak, Ahrandı ve diğer su depolarına senkronize şekilde devreye alınması ve şehir içi şebeke basıncının dengelenmesi için çalışmalar yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Su ve Kanalizasyon Müdürü Ahmet Ilgın, “İçme suyumuz yaz aylarında Rahmanlar Çayı civarındaki kuyulardan sağlanmakta ve günde ortalama 12.500 ton su üretilerek şebekeye verilmektedir. Çiftçilerimiz de yazın aynı yeraltı kaynaklarından gelen kendi kuyularından su almakta ve dolayısıyla su seviyesi de düşmektedir. Yaklaşık bir aydır bazı bölgelerde yaşanan su sıkıntısını çözmek için yaptığımız çalışmalar sonucunda 600 ton kapasiteli Ahrandı su deposu, 1500 ton kapasiteli üst kat su deposu, 2500 ton kapasiteli orta kat deposun tamamen dolduruldu. 3000 ton kapasiteli alt kat su deposuna ise 1000 ton su doldurulmuştur. Enerji kesintisi ve şebekedeki su patlağı problemi oluşmadığı sürece 75.000 nüfuslu ilçemizin tamamına kuraklığın ve aşırı sıcağın hakim olduğu bu günlerde de sorunsuz olarak su verilmeye devam edilecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi