Çalışmalar yıl içerisinde ilkbahar, kış ve yaz kontrol çalışmaları olmak üzere üç kısımda yapılıyor.
Selçuk Belediyesi yıl boyunca sivrisinek ve larvalarla sürdürdüğü mücadeleyi kış aylarında da devam ettiriyor. Kışlak mücadelesi adı verilen çalışmalar kapsamında Kasım - Mart ayları arasında meteorolojiden alınan haftalık hava durumu bilgisi doğrultusunda yağışın olmadığı ve hava sıcaklığının uygun olduğu günlerde yapılan çalışmalarla larvalarla etkin mücadele sağlanıyor.
Kışlak mücadelesi potansiyel üreme alanlarında devam ediyor
Mücadele kapsamında ilk olarak kış aylarında haritalandırma çalışması yapılıyor. Bu çalışma kapsamında Selçuk Belediyesi Çevre ve Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından potansiyel üreme alanları olan fosseptik, bataklık, sazlık, su birikintisi olan bodrumlar, kanal kapakları, ızgaralar gibi sivrisineklerin potansiyel üreme alanları önceden belirleniyor Haritalandırma çalışmaları sonrasında ise hava şartları ve larvaların biyolojik evrimine uygun olarak üreme alanlarına 10 - 15 günlük periyotlarla biyolojik ve uzun etkili larvasit çalışması yapılıyor.
Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) onay verdiği ilaçlar kullanılıyor
İlkbaharda yapılan çalışmalar ise kontrol amaçlı olup Mart, Nisan, Mayıs aylarını kapsamaktadır. Bu aylar içerisinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü diğer müdürlükler ile beraber kontrollü çalışarak; kış ayları boyunca yağmur alan ve kapalı olan kanallar açılarak akıntı verilmekte ve boş olan gelişigüzel çukurlar doldurularak su birikintilerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sivrisineklerle yürütülen mücadele çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) onaylı ve çevreye zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor. Kışın hareketsiz haldeki sivrisineklerin barınma amaçlı kullandıkları kanalizasyon, logar ve fosseptikler etkili ve türe özgü insektisit (böcek ilacı) kullanılarak ilaçlanmaktadır.
Vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü belirten yetkililer, Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri herhangi bir yerde oluşan su birikintilerinin bertaraf edilmesi konusunda vatandaşların ilgili birimlerle temasa geçmesi gerektiğini belirtti. 

Editör: Haber Merkezi