Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, olayın kamuoyuna yansıtıldığı şekliyle hiçbir ilgisi olmayıp parti içi seçim malzemesi olarak kullanılmaya çalışıldığını belirtti.

Bayındır Belediyesi’nin köy mallarının satışına yönelik kararı, CHP’li Yücel Özen’i çileden çıkardı. Özen, Başkan Ufuk Sesli’nin satışları durdurmaması ve sorunun çözülmemesi üzerine il yönetimindeki görevinden istifa etti.

Köy mallarının satılmaması konusunda ısrarcı olan CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen, partisinin bu konudaki kararlı tavrına rağmen belediyenin köylünün emeği olan gayrimenkulü sattığını duyurdu. Kamuoyunda yankı uyandıran açıklamaların ardından Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli basın açıklaması yayınladı.

İcraya karşılık doğal kaynak yaratıldı

Sesli, “Önceki dönem başkan'dan kalan Bayındır Belediye binasının alacağından kaynaklı Gür – Ya İnşaat alacağına mahsuben dava açmış ve alacağı kesinleşerek Belediye seçimlerinden önce icra işlemi başlatılmıştır. CHP olarak seçimleri kazanınca firma yetkilerine ricada bulunduk ve icra işlemini durdurdular. 2 yıl bekletilen icra süreci firmanın alacağından kaynaklı ekonomik sıkıntı yaşamaları üzerine işlemleri tekrar başlatacaklarını söylemelerinden dolayı kaynak yaratmak için belediye mülkiyetimizde olan; zeytinlik alanın (imarı olmayan, imar yolu dahi bulunmayan) DSİ kamulaştırma bedelinin üst limiti üzerinden değer tespiti yapılarak 28.02.2017 tarihinde açık ihaleyle satışa çıkarılmıştır”


www.yerelguc.com/gundem/chp-izmir-de-arsa-satisi-krizi-h16665.html

Arsa değeri üzerinden satılmıştır

Tüm duyuru ve ilanlara rağmen açık ihaleye tek firma katıldığını belirten Sesli, “İhale değeri üzerinden bir fiyatla satış gerçekleşmiştir. Firma satış sonrası söz konusu zeytinliğin 21 dönümünde orman işletmenin niteliksiz ağaç diktiğini ve kendisine ayıplı mal satışından dolayı ihaleyi iptal etmek üzere yazılı müracaatta bulunmuştur. Belediyemizin Kamu zararı görmemesi yeni bir icra işlemiyle karşı karşıya kalmaması için bu talep ret edilmiştir. Sonrasında ilgili firma Belediyemizin satışını iptal etmek için 03.04.2017 tarihli dilekçe ile Belediyemize müracaat ederek dava açmış, davanın çekilmesiyle ilgili firma yetkililerinden ricada bulunarak böyle bir ödeme yapmak için ekonomik koşullarımızın uygun olmadığını ifade ettik. Firma sahibinin babasının Tunceli Milletvekili Gürsel Erol olması ve firmanın avukatının İzmir Milletvekili Av. Murat Bakan olması nedeniyle iyi niyet gösterilerek davadan vazgeçilmiş ve mağduriyetlerini kabullenerek belediyemizin zarar etmesini engellemişlerdir. Olayın kamuoyuna yansıtıldığı şekliyle hiçbir ilgisi olmayıp parti içi seçim malzemesi olarak kullanılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca firma her fırsatta söz konusu zeytinliğe alıcı çıkarsa Belediyeden aldığımız fiyatın altında satış yapabiliriz teklifini bizlere iletmiştir. Alıcı olan varsa da bu vesileyle duyurmak isteriz.”

Editör: Haber Merkezi