“Dostumuz Kitap Sevdamız Tiyatro” sloganı ile yola çıkan Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Selçuk’un mahalleye dönüşen köylerinde tiyatro ve kitap okuma kursları veriyor. Verilen kurslar sayesinde Selçuklu çocuklar bir taraftan yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirirken; hem de yeteneklerini keşfediyor.

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü mahalleye dönüşen köylerde açılan hizmet birimlerinde çocuklara kitap okuma ve tiyatro kursları veriyor. Tiyatro kursunda oyunculuk üzerine eğitim alan çocuklar, kitap okuma kursunda kitap okuma alışkanlığı kazanmanın yanı sıra; yazma becerilerini de geliştiriyor. Kitap okuma kursu 6 - 15 yaş arası öğrencileri kapsıyor. Tiyatro kurslarında eğitmen olarak Selçuk Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Erol Namdar görev alırken; kitap okuma kursunda ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Öznur Çiftçi görev alıyor.

Kendi hikayelerini kendileri yazacak

Selçuk’un Gökçealan, Çamlık, Zeytinköy, Acarlar ve Belevi Mahalleleri’nde haftada bir gün verilen kurslar toplam 8 hafta sürecek. Hazırlanan program çerçevesinde ilk haftalarda sessiz okuma yapan öğrenciler, hikaye üzerine tartışma, verilen kahramanlarla hikaye yazma, tamamen kendi hayal güçleriyle hikaye yazma gibi aşamalarla kitap okuma kursunu tamamlayacaklar. Kitap okuma kursu sayesinde okuma alışkanlığı kazanan öğrenciler, yazma becerilerini de geliştirebilecekler. Selçuk’un beş mahallesinde verilen kitap okuma kursuna toplam 105 öğrenci katılıyor.

Selçuk’un mahalleye dönüşen köylerinde yer alan hizmet birimlerinde verilen tiyatro ve kitap okuma kurslarına çocukların ve gençlerin yoğun ilgisinden memnun olduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ Bu kurslar ile Selçuk’un mahallelerinde yaşayan çocuklarımız yaz tatillerini verimli bir şekilde geçiriyor. Bunun yanı sıra çocuklarımız yeteneklerini keşfediyor. Okuma alışkanlığına sahip, gelişimini sanatla tamamlayan bireyler olma yolunda ilerliyor.  Bu kurslardan geleceğin tiyatrocuları, yazarları çıkabilir. Bu yüzden geçen yaz da verilen bu kurslara çocuklarımızın katılımını çok önemsiyoruz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi