Ressam, rehber ve emekli İngilizce öğretmeni Münire Kalkım “İzlenimler 2017” adlı 6. kişisel sergisini İzmir’in iki UNESCO Kentinden biri olan Selçuk ilçesinde açtı. Efes Arkeoloji Müzesi’nde 30 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak olan serginin açılışını  Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptı.
25 yıl boyunca turist rehberliği yapan Münire Kalkım, rehberlik yaptığı yıllarda yakından tanıdığı Selçuk’un tarihi ve doğal yerleri yansıttığı çalışmalarının da yer aldığı 29 tablodan oluşan sergide yer alan tabloların bir hikayesi olduğunu belirtti.  Münire Kalkım Selçuk’un sahip olduğu değerlerin resimlerle de tanıtılabileceğini ifade etti.
Selçuk kültür ve sanat kentidir
Sergi açılışında konuşan Başkan Bakıcı; “Sanat bir milletin can damarlarındandır. Sanatla uğraşanların insanlara ve çevreye bakış açısı örnek alınması gereken bir bakış açısıdır” dedi. Selçuk’un da bir kültür ve sanat kenti olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “Biz Selçuklu hemşehrilerimizin yanı sıra sanatla uğraşan herkese kapılarımızı açıyoruz. Münire Hanım’a bu kişisel sergisini Selçuk’ta açmasından dolayı teşekkür ediyor; başarılarının devamını diliyorum” dedi.  
“Resim yapmak bir tutkudur”
Anadolu’daki kültürel değerleri çalışmalarına yansıtmaya her zaman önem verdiğini belirten Münire Kalkım; “ 25 Yıllık turist rehberliğim boyunca tanıttığım yerleri sanat yoluyla daha geniş kitlelere tanıtmak; tarihi eserlerin yanı sıra toprak altındaki arkeolojik değerlerimize de dikkat çekmek amacıyla resim yapıyorum. Resim yapmak benim için bir tutku ” dedi. 40 yıllık resim hayatı boyunca karma sergilere de katıldığını ifade eden Münire Kalkım Selçuk Efes Arkeoloji Müzesi Hikmet Gürçay Sergi Salonunda açtığı kişisel sergisinde Meryem Ana Evi çevresi, Efes Antik Tiyatro, Artemis Tapınağı, Şirince gibi yerleri tuvale yansıttığı tablolarına da yer verdi. Selçuk’un müthiş bir kültürel değeri olduğunu ve bu değerleri tanıtmanın yollarından birinin de sanat olduğunu ifade eden  Münire Kalkım katkılarından dolayı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Sergi açılışının ardından Başkan Bakıcı ve Ressam Münire Kalkım katılımcılarla birlikte resim sergisini gezdi. Selçuklu müzisyenlerden Mehmet Çökmezoğlu ile Süha Dolman’ın çaldığı birbirinden güzel eserlerle sergiyi gezenlere keyifli anlar yaşattı.

Editör: Haber Merkezi