Selçuk Belediyesi, 15 Temmuz’da bir grup asker tarafından yapılan darbe girişiminin ardından çıkan olaylarda hayatını kaybeden demokrasi şehitleri anısına lokma döktürdü.

Sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 5 saat süren demokrasi şehitlerimiz için dökülen lokma hayrına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte katılırken, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ve Kurum Amirleri katıldı. Orduda bir grup asker tarafından demokrasiye yönelik darbe girişimine karşı koyarken şehit edilen kamu görevlileri ve vatandaşlar için dökülen lokmayı eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte dağıtan Başkan Bakıcı, darbecilere karşı direnirken hayatını kaybeden vatandaşları Selçuk halkı adına rahmet, minnet ve şükranla andıklarını kaydetti.

Ülkemiz uçurumun eşiğinden döndü

Türk Milletinin bir daha böylesine bir acıyı yaşamamasını dileyen Başkan Bakıcı,  “Ülkemiz gerçekten uçurumun eşiğinden döndü. Milletimiz demokrasiye sahip çıktı, ülkesine sahip çıktı. Türk milleti o gece; tam bir vatansever, yurtsever olarak mücadele gösterdi. Her birine minnettarız. Ben burada başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza, Hükümet üyelerimize, siyasi partilerimize, vatanını seven, ülkesini seven bu yolda mücadele veren emniyet güçlerimize teşekkür ediyorum. Tabii ki en büyük teşekkürü de milletimize yapmak istiyorum. Çünkü Millet vatanına, ülkesine sahip çıkmıştır ve bu darbe belasını reddetmiştir. Bundan sonra ülkemizin geleceğinin çok daha iyi olacağına inanıyorum. İnşallah Türkiye kazanacaktır, Türk milleti kazanacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi