Prof. Dr. İsmail Aka’nın adının verileceği kütüphane ve etüt merkezi temel atma törenine Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İller Bankası Bölge Müdürü Selahattin Özsoy, Prof. Dr. İsmail Aka, Selçuk Belediye Meclis Üyeleri, kamu çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan temel atma töreninde İzmir Adliyesi’nde yaşanan terör olaylarına da tepki gösterildi. Kütüphane ve etüt merkezi temel atma töreninin ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek; polislere baş sağlığı dileğinde bulundu

Ölümsüz bir eser olacak
Temel atma töreninde konuşan Prof. Dr. İsmail Aka ; “Öldükten sonra unutulmak istemiyorsanız; ya okumadan evvel yazı yazın, ya da yazmaya değer eserler bırakın. Ben mesleğim dolayısıyla okunmaya değer bir şeyler yazdım. Eser bırakma faslına gelince bu konuda Selçuk Belediye Başkanı Sayın Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın çok büyük katkısı olmuştur. Bu bakımdan kendilerine, bu kararın alınmasından dolayı meclis üyelerine, İller Bankası Bölge Müdürlüğüne çok teşekkür ederim” dedi. Prof. Aka açılacak kütüphane için yeni kitap bağışları da yapacağının müjdesini verdi.
Terör saldırılarını lanetliyoruz
Temel atma töreninde Türkiye’de ve İzmir’de yaşanan terör olayları nedeniyle üzüntüsünü dile getiren Başkan Bakıcı; “ Bu sıkıntılı sürecin çok uzun sürmeyeceği inancı içerisindeyiz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Sadece ülkemizde değil, dünyanın neresinde olun terör saldırılarını lanetliyoruz. Selçuk için önemli bir temel atma töreninin buruk bir şekilde gerçekleştiğini belirten Başkan Bakıcı; “ Prof. Dr. İsmail Aka’nın ismini bu önemli projeye verdik. Sayın Aka bütün kütüphanesini Selçuk Belediyesi’ne bağışladı. Gelişen olaylar sebebiyle kütüphane kapatılınca kitaplar değerlendirilemedi. Bu yapılan çalışma ile bu kitaplar ve daha fazlası Selçuk’un gençlerinin, çocuklarının ve insanlarının okuma, araştırma ihtiyaçlarına cevap verecektir.  Okuyan bir toplum oluşturmak zorundayız. Selçuk’un ufkunda eğitim ve kültür merkezi olma hedefi vardır” dedi.
“Değerlerimize sahip çıkmak zorundayız”
Profesörlük unvanına erişmiş ve gerçekten yaşamını da bilime adamış bir kişinin kütüphaneye isminin konulması çok önemli, biz görevimizi yerine getirdik diyerek konuşasına devam eden Başkan Bakıcı; “Hocamız ya kitaplarımı geri verin veya bunlarla ilgili bir okuma salonu oluşturun demişti. Biz bırakın okuma salonunu büyük bir kütüphaneyi uygun gördük hocamıza ve ismini Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphane ve Etüt Merkezi koymayı uygun bulduk. Bu güçlü bir mesajdır. Biz kendi yetiştirdiğimiz değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Dolayısıyla da çocuklarımıza yol gösteriyoruz. Okuyun diyoruz; okumak bütün kötülükleri ortadan kaldırır. Dolayısıyla okuyan bir toplum, gelişen ve çağdaş bir toplum olma adımlarını güçlü bir şekilde atan toplumdur. Kültür, eğitim ve sporla gençlerimizi eğiterek; iyi bir birey, iyi bir yurttaş olmalarını sağlayacağız” diye konuştu.
Selçuk’un projelerine desteğiz
İzmir’de gerçekleşen hain saldırıda şehit düşen iki Polis Memuru Fethi Sekin ve adliye görevlisi Musa Can’a Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan İller Bankası Bölge Müdürü Selahattin Özsoy; “ Biz İller Bankası olarak her zaman belediyelerimizin tüm projelerinde yanlarında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Gelişen ve değişen şartlarda bizler de hızlı bir şekilde pozisyon alarak Türkiye’yi 2023 hedeflerine hazırlıyoruz. Selçuk Belediyesi’nin tüm projelerinin arkasında olacağımızı temin ediyorum. Temel atma törenini gerçekleştireceğimiz kütüphane ve etüt merkezinin ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri olan, buram buram tarih kokan Selçuk’a hayırlı olmasını diliyorum. Kitap bağışında bulunan çok değerli hocamız Sayın Prof. Dr. İsmail Aka’ya da çok teşekkür ediyorum” dedi.
Çok amaçlı kütüphane
Selçuk Belediyesi tarafından yapılacak olan kütüphane ve etüt merkezi bodrum ve dört kattan oluşmakta. Bodrum katında 285 metrekare büyüklüğünde yaklaşık 25 bin kitap kapasiteli bir kütüphane, projenin kullanım alanı 738 metrekare olup dört adet 35’er metrekarelik etüt sınıfı, 1 adet 72 metrekarelik etüt sınıfı, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, idari ofisler, eğitmen odası, terasta bir de kafeterya yer alacak. 

Editör: Haber Merkezi