Selçuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Gıda teknikerleri eşliğinde ilçede faaliyet gösteren 49 gıda işletmesinin yanı sıra okul kantinleri ilgili yönetmelikler uyarınca denetledi.
İki gün boyunca süren denetimlerde Selçuk’ta gıda satan restoran, dönerci, tost büfeleri gibi işletmeler hijyen, üretim ve servis koşullarının uygunluğu, personellerin gerekli temizlik kurallarına uyması, satılan ürünlerin resmi belgeye sahip olması ve son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi gibi noktalar göz önünde bulundurularak kontroller yapılıyor.

Gerekli önlemler alınıyor
Zabıta Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından, gıda satışı yapan işyerlerinde ve özellikle okul kantinlerinde denetimlerin aralıksız olarak sürdürüleceğini ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ”Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için belediye olarak gerekli önlemleri alıyoruz. Gıda ile ilgili satışı yapılan iş yerlerinin denetimleri sık sık yaparak, özellikle okul kantinleri, restoranlar, büfeler gibi çocuklarımızın sağlıklı gıdalar alması gereken iş yerlerinin bu sorumluluklarını hatırlatmış oluyoruz”  dedi.
Kurallara uymayanlara yasal işlem uygulayıp uyarıda bulunan ekipler,  eksiklerin giderilmesi için sorumluluklarını yerine getirmeyen işyerlerine cezai işlem uygulanacağı belirtildi. 

Editör: Haber Merkezi