Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi 10 Kasım Perşembe günü açılıyor. Aslanlı havuzun yanında açılacak olan kültür ve sanat evinin açılış kurdelesini Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı sanatseverlerle birlikte kesecek. Selçuk’un ivme kazanan kültür ve sanat potansiyeline önemli bir katkı sunacak olan Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nin ilk etkinliği “Atatürk’ü Anma Konseri” olacak.
Atatürk’ün sevdiği şarkılar okunacak
Bugüne kadar Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sanat ve spor dalında her yaştan Selçuklu’nun katıldığı pek çok kurs düzenlendi.  Bu kurslar sayesinde yediden yetmişe her yaştan, her kesimden Selçuklu’nun hobi, eğlence ya da spor amacıyla katıldığı kurslar bundan sonra Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nin yeni yerinde verilecek. Kültür ve Sanat Evi 2014 yılından itibaren Namık Kemal Caddesi’nde yer alan binada hizmet veriyordu. Atatürk’ün sevdiği şarkılarla 10 Kasım Perşembe günü açılacak olan Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenecek konserde Neyzen Murat Gezer, Kamber Karameşe ve Mehmet Çökmezoğlu sahne alacak.
İlginin yoğunluğu memnuniyet verici
Ağırlıklı olarak çocuk ve gençlere çeşitli kursların verileceği Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde gitar, klarnet, ney, keman, saz gibi müzik aletlerinin çalınmasının yanı sıra; satranç, resim kursu da verilecek. Çocuk Korosunun da kurulacağı merkezde zaman içerisinde taleplerle birlikte yeni kurslar da açılacak. Bunun yanı sıra var olan kurslara yeni kayıtlar da alınabilecek. Selçuk’un sanat adına önemli bir ivme kazandığını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi ile her zaman büyük bir titizlikle düzenlediğimiz kurslarımız bir çatı altında topluyoruz. Her yaştan Selçuklu’nun özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın bu kurslara ilgi göstermesi bizi çok mutlu ediyor. Selçuk’ta sanatın ve sporun gelişmesi; herkesin, her kesimin bu gelişmeye dahil olması için elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
Açılış Anlamlı günde
Selçuk halkını ve tüm sanatseverleri 10 Kasım Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleşecek olan Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nin açılışına davet eden Başkan Bakıcı; “Bir toplumun gelişmesinde sanatın ve sanatçının ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Atamızın ölümünün 78. Yılını burada O’nun sevdiği şarkılarla anmamızın bu nedenle ayrı bir anlamı ve önemi var” dedi.

Editör: Haber Merkezi