Selçuk Belediyesi 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılıyor. 18 - 27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek fuarda UNESCO Kenti Selçuk 8600 yıllık tarihi ve zengin değerleriyle yer alacak.  
Türkiye’nin ilk fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl kapılarını 86. kez açıyor. Türkiye’nin en kapsamlı ticaret fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı’na kurumsal olarak katılacak olan Selçuk Belediyesi standında kentin 8600 yıllık tarihine damga vuran tarihi değerleri, doğal, kültürel zenginlikleri ve festivalleri tanıtılacak.
Selçuk’un değerlerini dünyaya tanıtacağız
Son dönemde düzenlenen birbirinden farklı festivallerle kentin tarihinin yanı sıra ekolojik zenginliklerine de dikkat çekildiğini ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk’un yurt içi ve yurt dışında düzenlenen birçok fuarda her zaman yoğun ilgi gördüğünü belirtti.  Başkan Bakıcı; “ 8600 yıllık tarihi olan, medeniyetlerin ve kültürlerin buluştuğu,  adeta birbirinin içine geçtiği bir kent Selçuk. Bir UNESCO Kenti.  Bunun yanı sıra son yıllarda düzenlediğimiz her etkinlikte, festivalde Selçuk’un ekolojik açıdan sahip olduğu zenginliğe de vurgu yapıyoruz. Bunun yanı sıra festival dışı etkinliklerimizde kentin tüm dinamiklerini sanat, kültür ve sporla tanıştırıyoruz. Kentin doğadan, tarihten gelen tüm öz değerlerini üzerine katkı koyarak; bunları tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda da bu amaçla Selçuk Belediyesi olarak yer alacağız” dedi.
Her yıl başka bir temayla açılan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki teması İnovasyon- Enerji olarak belirlendi. İzmir Enternasyonal Fuarı geçtiğimiz yıl açık kaldığı süre boyunca 1. 232.000 ziyaretçiyi ağırladı. Fuara ayrıca 27 ülkeden 90’ı yabancı 400 ülkeden 96 delegasyon katıldı. Fuar süresince açık kalacak olan Selçuk Belediyesi standı 3 Nolu Hol, 30/36 numaralı stantta yer alacak. 
Selçuk’un tarihi destinasyonlarının yanı sıra, festivalleri de fuarda kitapçıklarla tanıtılacak. 

Editör: Haber Merkezi