Selçuk Belediyesi önemli bir projeye daha imza atıyor. Büyük bölümünü İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Kalkınma Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilecek olan ve Selçuk Belediyesi tarafından hayata geçecek Efes Sanayi Sitesi Güzelleştirme projesi yapım öncesi esnafına tanıtıldı.
Biz hazırız…
Efes Sanayi sitesinin alt ve üst yapısını değiştirecek olan ve İZKA desteğiyle hayat bulacak  Projenin tanıtım toplantısında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, işyerleri için ecrimisil ödeyen Sanayi  Esnafına da müjde verdi. Bu konuda hukuksal olarak bütün çalışmaları yaptıklarını kaydeden Başkan Bakıcı, “Esnafımızı ecrimisil ödemekten kurtarırız. Esnafımız ne zaman istiyorsa; biz belediye olarak bu konuda harekete geçeriz” dedi.
23 Haziran 2016 tarihinde Selçuk Belediyesi ve İZKA arasında imzalanan sözleşme ile temelleri atılan projenin iki yılda tamamlanması öngörülüyor. Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Cansu Bakıcıol tarafından sunumu yapılan projenin yüzde 75’i İZKA desteğiyle, yüzde 25’lik kısmı da Selçuk Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yapılacak. Proje ortakları arasında Selçuk Ticaret Odası da yer alıyor.
Proje ortağı STO’ya teşekkür
Efes Sanayi Sitesinin bazı eksikleri olmasına rağmen birçok sanayi sitesine göre oldukça iyi durumda olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Selçuk Ticaret Odasının da proje ortağı olduğu İZKA ve Kalkınma Bakanlığı’ndan destek alarak gerçekleştireceğimiz bu çalışmamıza katkı sağlayan  Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu’ya teşekkür ediyorum. 1 milyon 221 bin TL’lik projenin %75’i İZKA tarafından, geriye kalan %25’lik kısım da Selçuk Belediyesi tarafından desteklenmektedir” dedi.
Sanayinin önemli sorunları da çözüm bulacak
Esas olan; alanı güzelleştirmenin yanında Selçuk esnafına destek vermek olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Biz her zaman insan odaklı, insanı dikkate alan bir proje gerçekleştirmeyi esas alıyoruz. Bu proje de bunlardan biridir. Burada yapılacak olan çalışma ile Sanayi Sitemizdeki su basma ve çamur gibi sorunlar ortadan kalkacaktır. Temennimiz daha sağlıklı, daha uygun ortamlarda esnafımızın işlerini görmesidir” diye konuştu.
Efes Sanayi Sitesinde yapılacak bu örnek çalışmanın en iyi şekilde gerçekleşmesini sağlayacaklarının altını çizen Başkan Bakıcı; “Ben bu projenin, sanayi esnafımıza hayırlı olmasını, işlerinde bereket getirmesini diliyorum” dedi.
Esnafımız rahat olsun, Onları üzecek adımı atmayız
Efes Sanayi Sitesinde belediyeye ait toplam 37 dükkan bulunduğunu ve bu dükkanlardan 28’inde bulunan esnafın ecrimisil ödediğini hatırlatan Başkan Bakıcı,  bu konuda belediye olarak hazır olduklarını söyledi.
Ecrimisil ödeyen esnafa da müjde veren Başkan Bakıcı; “Esnafımız ne zaman istiyorsa; biz belediye olarak harekete geçeriz. Esnafımızı ecrimisil ödemekten kurtarmak istiyoruz” dedi.
Konuyla ilgili hukuksal olarak bütün çalışmaları yaptıklarını kaydeden Başkan Bakıcı; “Bu konuda esnafımızı üzecek hiçbir adımı atmayacağız. Böyle bir anlayışımız yoktur. Bizim için esas olan insanımızdır, esnafımızdır. Hiçbir siyasi düşünce olmadan bunu yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana hiçbir siyasi düşünce ile hareket etmedim, etmeyeceğim de. İnsanımızın ve esnafımızın menfaati neyse o şekilde hareket edeceğiz” diye konuştu.
Projede neler var?
Dört ana başlıktan oluşan proje kapsamında sanayi bölgesinde yer alan bozuk yolların parke taşıyla kaplanması, 5203-5206 ve 5012 Nolu sokakları kapsayan 8 bin metrekarelik yollar beton parkeyle kaplanacak. Sanayi sitesinin mevcut giriş takında giydirme yapılacağı bilgisini veren Fen İşleri Müdür Vekili Cansu Bakıcıol, ayrıca dükkanların tabela ve numaraların olduğu her sokak başına yönlendirme levhaların konularak görsel açıdan da ayrı bir güzelliğe kavuşturulacağını söyledi.
Yeni yeşil alan, çok amaçlı spor alanı, tuvaletler…
Sanayi Sitesinde bulunan iki adet yeşil alanın düzenlenmesinin de yapılacağını belirten Bakıcıol, ihale hazırlıklarının tamamlandığı akabinde yer tesliminin yapılacağı proje kapsamında tenis ve voleybol oynanabilecek çok amaçlı bir spor alanı ile tek potalı basket sahası yapılacağını, çevresinde ise yürüyüş yollarının tasarlanacağı bilgisini verdi.
Sanayi sitesinin en büyük sorunları arasında bulunan  ve Proje içerisinde yer alan tuvalet sorununun da çözüleceğini kaydeden Bakıcıol,  “Proje kapsamında Sanayi alanına 25’er metrekarelik iki adet büfe konumlandırılacak. Ayrıca alanda iki bay, iki bayan, iki de engelli tuvaleti yer alacak” dedi.
Efes Sanayi Sitesinde düzenlenen Projenin Tanıtım Toplantısına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Belediye Meclis Üyeleri, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, Selçuk Ticaret Odası yetkilileri, Mahalle Muhtarları ve sanayi esnafı katıldı.  

Editör: Haber Merkezi