HABER: AYŞE AKYÜZ

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül geçtiğimiz cumartesi günü yapılan Kiraz festivalinin değerlendirdi. Kiraz festivalinin açılış konuşmasında vurguladığı “Kiraz bazıları için meyve ama bizim için yaşanılacak yerdir” sözleriyle değerlendirmesine başlayan Şengül “Kirazı en iyi şekilde takdim etiğimizi düşünüyorum. Ben Kiraz festivalinin başında başarısız olma korkusu bu işle yendim. Kiraz festivali için dışarıdan 10.000 üzerinde bir katılım oldu. Bundan Kiraz ve Kirazlılar adına çok mutlu oldum. Esnafımız, üreticimiz ve tüketicimiz bu festivalden memnun oldu. Bu festivali uzun zamandır tasarlıyordum. Tasarlamış olduğum projeyi hayata geçirmiş oldum.”

 “Festival küçük menderesin kalkınma ayağı oldu”

Küçük menderes havzasının kalkınmaya ihtiyacı vardı bu festivalde bu kalkınmanın ön ayağı olduğunu vurgulayan Şengül  “Biz tarıma ve hayvancılığa dayalı bir bölgeyiz. Bunlarla ilgili kalkınmaya ihtiyacımız vardı, festivalde bunların bir ön ayağıydı. Bundan sonraki amacımız kooperatifleşmeye gidip uygun pazar alanlarını oluşturabilmekte tüm Türkiye aslında bizim Kirazımızın, kirazını tanıdı. Ürünlerini tanıdı doğalığını tanıdı güzelliğini tanıdı İzmir’in kiraz ilçesi olduğunu herkes farkına vardı. Çünkü Ödemiş kirazdı şimdi İzmir kiraz olabildik. Bunların yanı sıra gelen misafirlerden çok guru verici misafirler oldu. Kocaeli’nden, Hatay’dan, Gaziantep’ten sadece facebooktan görüp bir günlüğüne benimle tanışmak için Kiraz festivaline gelenler oldu. Buda çok güzeldi. Yeni insanların halkımızla tanışması güzeldi. Bayanlarımız elişlerini gösterebilme fırsatı buldular. Onun dışında üreticimiz festivalden memnun ayrıldı. Herkes çok memnun ayrıldı. Kiraz çok güzel, bundan sonrada çok güzel olacak.”  

                     “Festivalin üzerine yatırımcı akınına uğradık

Festivalle bayan ellinin değdiğinin belli olduğunu belirten Şengül “Bayan elinin değdiği de beli olsun artık. Bana ziyarete gelen bir amcam bana şöyle hitap etti; ”bir tane bayanın yaptığı dillere destan oldu “dedi. Biz tüm Türkiye’ye kirazın varlığını haberdar ettik. Herkesten çok olumlu tepkiler aldık. Festivalin üzerine yatırımcılar gelmeye başladı. İki gündür yatırımcılar gelmeye başladı. Festival sonrası çok yoğun günler geçiriyorum. Festivalle bir bayan ellinin değdiği beli oldu. Bu sadece bir bayan işi değil ekip işi benimle birlikte gecesine gündüzüne katan tüm personellime teşekkür ediyorum. Beni yalnız bırakmadılar son ana kadar herkes görevinin başındaydı. Hiç bir sorun çıkmadan yüzümüzün akıyla festivali tamamladık. Keşke iki gün olsaydı diyenler oldu. Festivalin başında çekingenlik yaşadık.”

      “ Önümüzdeki Sene Festivali 2-3 Gün Yapacağız”

 Kiraz festivaline kaygıyla başladıklarını ve yüzlerinin akıyla çıktıklarını ifade eden küçük menderes havzasının topuklu efesi Şengül “ Nasıl olur? Ne olur? Nasıl yaparız*diye bundan sonraki süreçte 2-3 güne kadar uzatacağız. Tek sıkıntımız ilk olmasından dolayıydı ama her şey su gibi aktı. Bugün(dün) organik alan üzerine bizimle görüşmeye geldiler biz her türlü desteği vereceğimizi söyledik. bir haftalık süreç verdik. Bizim burada yapmamız gereken kooperatifleşme yolluna giderek tek elden organik pazar açım yollunu oluşturmak. Çünkü organik pazara bunu gönderirken tek bir elden çıkması bizim için en uygundu. Kooperatifleşmeye sağlayıp organik pazarında buraya gelmesi ile iyi işler yapağımızdan eminiz. Dün kestane şekeri için gelenler oldu. Festivalden sonra büyük ikinci, üçüncü atılımımız oldu. Kiraz festivalinin amacına ulaşmasından dolayı çok huzurlu ve mutluyum. Ben hiç bir şey kazanmak istemiyorum. Yeter ki insanların yüzü gülsün mutlu olsun. Onlar için elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım.”

 

 

Editör: Haber Merkezi