Tarihi, kültürü ve doğa güzellikleri ile İzmir’in güzel ilçelerinden biri olan Ödemiş, belediye tarafından iki yıl önce hizmete açılan Yıldız Kent Arşivi Müzesi ile kentteki turizm potansiyelini artırıyor.

Ödemiş’te yaşayanların yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan ÖYKAM’da, özellikle Cumartesi günleri yoğunluk görülürken geçtiğimiz hafta sonu Torbalı’dan Ödemiş’e gelen 60 kişilik gezi grubunun ilk durağı Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi oldu. Özel bir fabrikanın çalışanlarından oluşan gezi grubu içinde Romanyalı, Amerikalı, Pakistanlı ve Ürdünlüler de vardı. 

ÖZEL VE EĞİTİCİ BİR MEKÂN

 Müzedeki obje ve belgeleri ilgiyle inceleyen ziyaretçiler, müzenin İzmir bölgesine farklı illerden gelen aileler ve özellikle de çocukların bölge tarihi ve kültürünü tanımaları amacıyla çok özel ve eğitici bir mekân olduğunu ifade ettiler. Geçmişine sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla müzesinin oluşmasında farklı bir belediyecilik anlayışı sergileyen Ödemiş Belediyesi çalışanlarını da kutladılar.

 Günübirlik gelen ziyaretçilerin Ödemiş merkezde dolu dolu ve iyi bir şekilde vakit geçirmesi için Ödemiş Belediyesi’nin turizm çalışmaları kapsamında düzenlenen Köylü Üretici Pazarı ve Kadın El Sanatları Pazarı da ziyaretçilerin programlarında yer alıyor.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi