Mazeretli meclis üyelerinin haricinde tüm meclis üyeleri olağanüstü meclis toplantısında hazır bulundu. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem meclis açılış konuşmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Belediye meclisin ortak bildirisi okundu.

Ortak bildirimin ardından mecliste grubu bulunan partilerin temsilcileri söz alarak yaşananları değerlendirdi.

AK PARTİ GRUBU “DEMOKRASİYE YAPILMIŞ DARBEDİR”

Ödemiş Belediyesi AK Parti Grubu adına AK Partili Meclis Üyesi Erkut Şenbaş ; “Bu darbe ülkemizde daha önce yaşanılan darbelere benzemiyor.27 Mayıs ihtilalinde yapılan darbe bir siyasi partiye yapılmış darbeydi. Ama bu darbe Cumhuriyet ve Demokrasiye yapılmış bir darbedir. Bu darbeler Türkiye’ye büyük sıkıntılar vermiştir. Ankara’da bu vahim geceyi yaşayan bir kişi olarak durumun ne kadar vahim boyutta olduğunu kelimeler yetmez. Bu girişimi şiddetle kınıyorum. Halkımızın ve medyamızın göstermiş olduğu tavrı takdir ediyorum” dedi.

CHP PARTİ GRUBU “MUMCU 30 YIL ÖNCE HABER VERMİŞTİ”

Ödemiş Belediyesi CHP Grubu adına CHP Belediye Meclis üyesi Nazan Dönmez ;  “Bugün 15 Temmuz Cuma günü yaşadığımız; milli iradeyi ortadan kaldırmaya ve devleti ele geçirmeye yönelik hain ve alçak darbe girişimini protesto etmek, demokrasi ve cumhuriyet düşmanı işbirlikçi bir terör örgütünü lanetlemek için; ulusal birlik ,yurtseverlik, dayanışma duyguları ve bilinciyle toplanmış bulunuyoruz. Çok şükür “fetocu” darbe şimdilik püskürtüldü .Bu darbenin geleceğini rahmetli Uğur MUMCU 30 yıl önce haber vermişti. Bunu hayatıyla ödedi. Umarız ve dileriz ki bundan sonra eğitim gerçekten “milli” olur. Tüm çocuklarımızın ve gençlerimizi iyi ahlak yurt ve ulus sevgisi aşılanır. Eğitim ,tarikatlara, cemaatlere ve misyonerlere  bırakılmaz. Orduda, poliste, yargıda ve tüm devlet kadrolarında liyakat esas alınır. Türkiye bizim son ve ebedi yurdumuz .Türkiye Cumhuriyeti de son devletimiz ,yurdumuz, devletimiz ve ulusumuz tehlikede. İç ve dış düşmanlarımız çok. Her türlü beladan korunmak için Cumhuriyetin kurucu değerlerine dönmek, ulusal bilinç ve inançla bir yumruk gibi olmak zorundayız. Bize bu vatanı ve cumhuriyeti armağan eden başta aziz Atatürk olmak üzere bütün ulusal kahramanlarımızı minnetle rahmetle anıyoruz. Darbe ve terör şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz” dedi.

MHP GRUBU ; “ÜLKENİN HUZUR VE İSTİKBALİ İÇİN TEK ÇARE DEMOKRASİDİR.”

Ödemiş Belediyesi MHP grubu adına söz alan Ceyhun Kınlı ; “ Ne acı, ne büyük bir felakettir ki 15 Temmuz gecesi TSK’nın içine mevzilenmiş dar bir kadro küçük bir yapılanma ülkenin yönetimine eline geçirmeye kalkışmıştır. Türkiye’de hiçbir zaman şahit olunmamış saldırı ve tecavüzlere maruz kalmıştır. Türk Milletini korumak üzere muhataplarına tevdi ve emanet edilen silahlar acımasızca yine millete çevrilmiştir. Türkiye’nin güvenlik ve bekasını temin etmek öncelikle hükümetin temel görevidir. Devlet yönetimi haklı olarak telaşlıdır. Gün dayanma günüdür. Bu çağdaş devirde İnsanlık tarihinin 2016’yı gösterdiği bu zamanda, bırakınız planlanan darbenin gerçekleşmesini bunu akıldan geçirmek, acaba olur mu? Diye düşünmek bile ihanettir, rezalettir, düşmanlara hizmettir. Türkiye demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Milli ve üniter devlet yapımızın temelleri 1923 yılında atılmıştır. Bunun hilafına buna aykırı her  girişim, her düşünce, her  hazırlık , her plan gayri meşru ,gayri ahlaki ve gayri hukukidir. Gün kardeşliği tescil ve teyit etme günüdür. Gün büyük düşünme İstikbalimize sahip çıkma, küçük hesap yapanları dağılmamızı gözleyenleri mağlup etme günüdür. Milliyetçi Hareket Partisi bedeli ne olursa olsun milletin onay vermediği destek çıkmadığı hiçbir ilişki ağının içinde olmayacağı gibi buna tepkisiz kalmayacaktır. Ülkenin huzur ve istikbali için tek çare demokrasidir. Bu duygu ve düşüncelerle konuşma son verirken hepinize saygılarımı iletiyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından gündemin üçüncü maddesi olan Kazanlı Mahallesi Su Sondaj çalışması meclisin oy birliği ile kabul edildi. Başkan Badem dilek ve temenniler bölümünde Ödemiş Belediyesi tarafından 25 Temmuz -2 Ağustos tarihleri arasında Ödemiş Belediye Meclis salonunda üniversite tercih günleri düzenlendiğini belirterek, meclis toplantısına katılan yerel basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı.

Editör: Haber Merkezi