Ödemiş Belediyesi, “İpek Böceği Yetiştirme Evi ve Dutluk Tesisi” projesi için çalışmalar başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gelen ekiple tesis için belirlenen yerlerde inceleme yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ateş ve yetkililer, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş ile birlikte Belediye Başkanı Mahmut Badem’i ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Sibel Özbudak ve daire müdürlerinin de yer aldığı toplantıda, İpek Böceği Yetiştirme Evi ve Dutluk Tesisi ile ilgili görüşme yapıldı.

Başkan Mahmut Badem konuyla ilgili; “Bakanlığımız; ‘Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi’ kapsamında kadın çiftçilerin eğitimlerle mesleki beceri kazanmaları sağlanarak kadın istihdam oranı ve girişimcilik kapasitelerinin arttırılması amacıyla projeler uyguluyor. Bu projelerden biri de İpek Böceği Yetiştirme Evi ve Dutluk Tesisi projesi. Belediyemiz işbirliği ile uygulanacak projenin hazırlıklarına başladık.Kurulacak olan  İpek Evi için Birgi mahallemizde 790 metrekare ve 505 metrekare iki ayrı yer gösteriyoruz. Uygun olan tahsis edilecek. Ayrıca Üçkonak Mahallemizde tahsis ettiğimiz 21 bin 800 metrekare alanda da dutluk yapılacak. İl Müdürlüğümüzden gelen ekip ilçede inceleme çalışmalarını yaptı. Yakın bir zamanda uygulamaya başlayacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi