HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU/ YÜKSEL BALCI

 
 Üç tarafı dağlarla çevrili olan ve hava sirkülasyonu olmaması nedeniyle, uzun yıllardır halkın kabusu haline gelen hava kirliliği artık son buluyor.

 Özellikle, kış aylarında Ödemiş’in üzerini bir yorgan gibi kaplayan hava kirliliği halkın büyük bir bölümünün sağlığını tehlikeye düşürüyordu. Yıllar önce yapılan hava kirliliği ölçümlerinde, havada bol miktarda kömür partiküllerinin olduğu ortaya çıktı. Bu arada ,kalitesiz kömürlerinde devreye girmesiyle hava kirliliği büyük boyutlara ulaştı. Hava kirliliğinin her geçen gün artması halkın sağlığının da giderek bozulmasına neden oluyordu. Özellikle kış aylarında ,Ödemiş hava kirliliği yüzünden göz gözü görmez hale gelirken, hastaneler göğüs hastalarıyla dolup dolup taşıyordu.    

  Ak Parti Belediye Başkanı Mahmut Badem’in Başbakan Binali Yıldırım’ı da devreye sokmasıyla, Ödemiş’te doğalgaz çalışmaları nisan ayı içerisinde başlamıştı. 24 Nisan günü Ödemiş’te yapılan büyük bir törenle, zamanının Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından doğalgaza ilk altın kaynak yapıldı. Daha sonra,İzmirgaz bütün ağırlığını Ödemiş’e vererek şehrin her bölgesinde | | | | yoğun bir çalışma başlattı. Doğalgazın Ödemiş’in %60’ına eylül sonunda verileceği müjdesini İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata Ödemiş’teki tanıtım toplantısında verdi.

 Ödemiş Kültür Merkezi büyük salonda yapılan toplantıya İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.

Belediye Başkanı Mahmut Badem :“Ödemiş için ince uzun bir yol diye başlayabileceğim 2004-2009 Belediye Başkanlığı dönemimde çok ciddi anlamda çaba sarf ettim. Ödemiş için gerekli olduğuna inandığımız doğalgazın kentimize gelmesi ile ilgili çok ciddi emek sarf ettik. Bizi son derece pozitif bir yaklaşımla ele alan İzmir Gaz Genel Müdürü ve ekibine teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Ödemiş’in konumu gereği çanak şeklinde üç tarafı dağlarla çevrili çukur bir havzadır. Bu nedenle yaktığımız linyit, kentin üzerinde rüzgâr olmadığı zaman kâbus gibi çöktüğünü her fırsatta dile getirdik. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık döneminde de tüm kademelerden başlayarak ilettik ve sonuçta ses geldi. Bugün burada doğalgaz ile ilgili çalışmalarımızı sizlerle paylaşacağız. Emeği geçen herkese minnettarız ”dedi.

 Kaymakam Celil Ateşoğlu ise “2014 yılında Ekim ayında göreve başladığımda, Ödemiş’in en büyük sorunları arasında doğalgazın olmaması vardı. Ben altı yıl boyunca görev yaptığım Karamürsel’de doğalgaz olması nedeniyle, bu rahatlığı bilen bir insanım. Ödemiş, aslında bu bölgede vilayet konumunda bir ilçedir. Burada doğalgazın olmaması üzücü bir olaydır. Ben Malatyalıyım oraya da doğalgaz geleli 7-8 yıl kadar oldu. Geliş süreci meşakkatli bir süreçtir. En Kısa sürede burada onu gerçekleştireceğiz. Böylelikle de kış aylarında yaşadığımız kötü hava kirliliğinden kurtulacağız” dedi.

İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata ; “Ödemiş sokaklarını 20 çelik kilometrelik hattan, 30 kilometrelik çelik hatta çıkardık. Hedefimiz eylül sonunda Ödemiş’in %60’na doğalgaz vermektir. Biz buna söz verdik.2016 yılı sonunda Ödemişliler doğalgaz kullanmaya başlayacaklardır. Burada önemli olan bir nokta var ki ,doğalgaz döşemelerini yaptırırken mutlaka yetkili iç tesisatçılarına yaptırınız.”

Daha sonra, toplantıya katılanlar doğalgaz ile ilgili çeşitli sorular sorarak verilen cevaplarla aydınlatıldılar.

Editör: Haber Merkezi