Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mine Tanaç Zeren’i konuk etti.

Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, tarihi ve kültür zenginlikleriyle dolu Birgi Mahallesi’nde yapılabilecekler hakkında görüşüldü.

Başkan Mahmut Badem Birgi için önemli çalışmaların yapılacağını belirterek; “Birgi,  konumu ve sahip olduğu değerler bakımından ülkemizdeki ender yerlerden biri konumundadır. Tarihi ve kültürümüzü korumak geleceğe aktarmak adına çalışmalara özen gösteriyoruz. Bugüne kadar üniversiteler işbirliği ile çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. 9 Eylül Üniversitesi, Birgi’de yer alan tarihi yapıların röleve ve restorasyonların tespiti konusunda yüksek lisans çalışmaları yapmak istiyor. Bu çalışmayı biraz daha genişleterek, tarih bölümü ve planlama bölümlerini de içine alarak daha geniş bir çalışma yapılması konusunda projeler gerçekleştirmek için görüşmeler yaptık. Önümüzdeki günlerde Birgi adına önemli çalışmalara başlayacağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi