SEVCAN GÜRER

 Güzel bir Türkiye hayali ile yola çıkan ve bunun kentini seven yerel yöneticiler sayesinde mümkün olabileceğine inanan Özel Kalem Dergisi, Türkiye’nin en duyarlı, en azimli, en özverili, en başarılı yerel yöneticilerine 6. Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri’ni verdi.

 27 Şubat Perşembe günü Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlen törende Ödemiş Belediyesi Çevre Koruma ve Kent Planlama ve Kentsel Tasarım kategorilerinde iki ayrı ödül alarak, geceye damgasını vurdu.

 HER KATEGORİDE ÖDÜLLER VERİLDİ

 Valilik ve Belediyelerin hazırladıkları projelerle gerçekleşen yarışma; Afet Yönetimi, Çevre Koruma, E-Devlet, Katılımcı Yönetim, Kent İçi Ulaşım, Kent Planlama ve Kentsel Tasarım, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma, Kültür Sanat Turizm Etkinlikleri ve Sosyal Sorumluluk olmak üzere dokuz ayrı kategoride düzenlendi. Projeler; Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri’nin Seçici Kurulunda titizlikle değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Cevat Geray Başkanlığında,  Erdoğan Bilenser, Sadun Emrealp, Prof. Dr. Hasan Ertürk, Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Yrd. Doç. Dr. Sırma Turgut tarafından incelendi. Her kategoride Büyükşehir, il ve ilçe belediyelerine ödüller verildi.

 DAHA İYİ PROJELER HAZIRLAMAK İÇİN ÖZENDİRİYOR

 Ödemiş Belediyesi, Küçük Menderes Havzası Çevre Koruma Projesi ve Kentsel Alanların Tasarlanması Projesiyle katıldığı yarışmada iki ayrı ödüle layık görüldü. Belediye Başkanı Bekir Keskin törende yaptığı konuşmada, “İlçe boyutunda kentimiz için yaptığımız projelerin Türkiye çapında dikkat çekmesi ve ödüle layık görülmesi bizleri gururlandırıyor ve daha iyi projeler hazırlamak için özendiriyor. Ödemiş Belediyesi çalışanlarımıza, Ödemiş halkımıza bu projeleri armağan ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

 İstanbul Ödemişliler Dernek Başkanı Mehmet Şahan ve İstanbul’daki Ödemişlilerde ödül törenine katılarak, Belediye Başkanı Bekir Keskin’i yalnız bırakmadılar. Dernek Başkanı Mehmet Şahan, Ödemiş’in başarısıyla gurur duyduklarını ifade etti. 

Editör: Haber Merkezi