Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete‘de yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile resmen kutlanmaya başlanan “19 Ekim Muhtarlar Günü” kapsamında Selçuk Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törenin ardından Mahalle Muhtarlarını Belediye Hizmet Binasında kabul eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, muhtarların hükümet ve yerel yönetimler başta olmak üzere devletin temsilcileri olduğuna dikkat çekti.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Orçun Binay, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, siyasi parti temsilcileri, resmi daire çalışanları ve mahalle muhtarları katıldı.

 “Muhtarlar yerel ve merkezi yönetimin temsilcisidir”
Tüm Muhtarları temsilen Selçuk’ta görev süresi en uzun muhtar olan 14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan “19 Ekim Muhtarlar Günü” kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından tüm mahalle muhtarlarını Belediye Hizmet Binasında kabul eden Başkan Bakıcı, muhtarlık müessesinin yerel yönetim olduğu kadar merkezi yönetim açısından da çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Muhtarlar Günü’nün olmasını bir eksikliğin giderilmesi açısından da önemli olarak gördüğünü ifade eden Başkan Bakıcı; “Muhtarlarımızın devletin işlerinin yapıldığı ve başlandığı ilk mercii olması açısından önemlidir. Muhtarlarımız hem devletin, hem hükümetimizin, hem de yerel yönetimin de temsilcisidir” dedi.
“Sizlersiz olmaz”
Muhtarların halkın ihtiyacının karşılanması açısından, asayişten sosyal hayata kadar pek çok eksiğin, sorunun ilgili makamlara iletilmesi açısından önemli bir müessese olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “Yönetimin en üst noktasında olan Sayın Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımıza, valilerimizden, kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza kadar muhtarlarımıza karşı her zaman bir destek vardır. Bundan sonraki süreçte ilçemizde hep beraber güzel işler yapacağımızı, hep birlikte hareket edeceğimizi, sizlersiz bir şey yapılamayacağını rahatlıkla ifade edebilirim. Muhtarlık müessesini ne kadar önemsersek; idarede başarı oranının da o kadar artacağını hep birlikte biliyoruz. Katkılarından dolayı tüm muhtarlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Muhtarlar devletin ilk kapısıdır
19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları kapsamında tüm muhtarları temsilen Selçuk’ta görev süresi en uzun muhtar olan 14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan resmi kutlama töreni,  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan 14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı, muhtarlık müessesesinin çok eskilere dayandığını belirterek; “Muhtarlar devletin daima yanında olan ilk kademe hizmet gören bir müessesedir. Muhtarlarımız her zaman için halkın yanında ve onlarla birlikte hizmet görmüştür. Bizler muhtarlar olarak daimi surette devletin yanındayız” dedi. 
Muhtarların halkın ihtiyaçlarının belediye başkanları, kaymakamlar gibi devletin temsilcilerine aktarmada önemli bir kurum olduğunu kaydeden Niyazi Bakıcı; “Muhtarlar devletin ilk kapısıdır. Bugünü bize armağan eden Başbakanımıza, baş muhtar olan Cumhurbaşkanımıza nimet ve şükranlarımızı sunarız. Yapılacak tüm hizmetlerde muhtar arkadaşlarımızla beraber bilfiil çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı’nın ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı yaptığı konuşmada; “Demokrasinin temel taşı, en küçük mülki amiri olan muhtarlarımızın böyle bir günle onure edilmesi hepimiz için çok memnuniyet verici bir uygulama. Devlet bir mıntıkanın, mahallenin ihtiyaçlarını takip eder. Yakın çevresinde neler olup bittiğinin devlete iletilmesi açısından muhtarlar çok önemlidir. Önemli bir vazife yapan muhtarlarımızın gerçekten böyle bir günde onure edilmesi gerçekten çok anlamlı. Muhtarlar Günü tüm muhtarlara hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 

Editör: Haber Merkezi