HABER: DİLEK AYVALI

Okul içinde gerçekleşen birçok etkinlikte Cumhuriyet’in önemi ve anlamı vurgulandı. İlk olarak 24 Ekim Çarşamba günü Fen ve Anadolu Lisesi Öğrencileri “Cumhuriyet Nesli  Defilesi“ düzenleyip ardından “Ata’ya Sesleniş Programı” düzenlendi.

İlkokul 1.sınıf öğrencileri “29 Ekim Kutlama Filmi Projesinde” yer aldılar. 26 Ekim Cuma günü okul bahçesindeki tören de tam bir görsel şölendi. Her yaş katagorisinden öğrencinin katılımıyla hazırlanan programda “Cumhuriyet Ateşi” dansçıları ve “Cumhuriyet’in Sesi” korosu birlikte yer aldı.  “Bir Düş Gördüm” şiirinde gençlik Ata’ya hitap etti. “Cumhuriyet Rapçileri” G-gurubu kendi yazdıkları bir cumhuriyet konulu rap parçasını dans ederek söylediler. Gitar dinletisiyle, piyona eşliğindeki “Cumhuriyet Çocukları” korosuyla programdaki coşku daha da arttı. Velilerin de yoğun katılımının olduğu program Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerini “Cumhuriyet’in Bayrağı” gösterisiyle son buldu. Programda “Cumhuriyetin Resmi” adlı yarışmada dereceye almaya hak kazanan Anadolu Lisesi Öğrencisi Batuhan Akınoğlu da ödüllendirildi.

Kocatürk Koleji’nin 29 Ekim coşkusu resmi törende de devam etti. Okul olarak stadyum törenine katılan idareciler, öğretmenler ve öğrenciler okullarını bayramda temsil etmenin onurunu yaşadılar.

Kocatürk Koleji öğrencileri: “Cumhuriyet’i Atatürk kurdu ,onu yaşatacak olan bizleriz, yaşasın Cumhuriyet !” mesajını verdi herkese.

Editör: Haber Merkezi