2014 Mart
 seçimlerinden sonra resmen Büyükşehir sınırlarına dâhil edilecek Kiraz,Beydağ, Ödemiş ve Tire ilçelerini ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, "Sorumluluk alanımızın iki kat büyümesi sorun değil. 2004'te de 5 kat büyümüştü. Ama biz üstesinden geldik" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni Bütünşehir Yasası ile birlikte 2014 Mart sonundan itibaren Büyükşehir sorumluluk sahasına dâhil edilecek yeni ilçelere ayrı bir önem veriyor. Henüz resmi bir görevi olmaması rağmen, yasal sürenin başlamasını beklemeden bu ilçelere hizmet talimatı veren Başkan Kocaoğlu, bulduğu her fırsatta da o bölgelere gidip yapılan çalışmaları yerinde izliyor.

 

YÖRE HALKI TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Aziz Kocaoğlu, dün yine yollardaydı. Yoğun programı arasında bulduğu ilk boşlukta Kiraz, Beydağ, Ödemiş ve Tire turuna çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, akşam geç saatlere kadar çalışmalarını sürdürdü.İlçelerde belediye ziyaretleri yerine doğrudan yapılan işleri görmeye giden Başkan Aziz Kocaoğlu, yöre halkından da bol bol teşekkür ve hayır duası aldı.

Kiraz'da en yoğun kullanılan yollardan biri olan Haliller Köyü'ndeki yol yapım çalışmalarını denetleyen Başkan Kocaoğlu, Beydağ ilçesinde Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan Yeni İlçe Garajı'nı gezdi.

 

KOCAOĞLU TİRE’DE BALIM SULTAN YOLUNU İNCELEDİ

Ödemiş'teki Şirinköy-Sekiköy yol yapım çalışmalarından sonraki durak ise Tire oldu. Büyükşehir ekiplerinin yoğun mesai harcadığı Balım Sultan yolunda incelemelerde bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, akşam geç saatlerde İzmir'e döndü.

Başkan'a bu temasları sırasında Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile İzbeton Genel Müdürü Hüseyin Sezer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer eşlik etti.

 

Tire ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "2004 yılında da sorumluluk sahamız büyümüş, 110 bin hektardan 510 bin hektara çıkmıştı. Yani 5 kat artış oldu. Şimdi ise 650 bin hektar daha geldi. 5 misli artışı hallettiğimize göre 2 misli büyümenin getireceği sorunları daha kolay aşarız. İş çok ama işten korkmayacağız. Hemen hemen 2 aydır İzmir dışına çıkamadım. EXPO çalışmaları dolayısıyla 6 kez yurtdışına çıktım. Fuar hazırlıklarından dolayı da yoğun bir süreç geçirdik. Fuar bittikten sonra da tekrar yurtdışına çıkacağım. Bugün bir boşluk buldum. Ekiplerimiz Kiraz, Beydağ, Ödemiş ve Tire’de çalışmalarına devam ediyor. Biz de hepsini şöyle hızlıca gezip ne durumda olduğumuza bakalım istedim. Diğer ilçelerimizi gezdim şimdi de Tire’deyim" dedi. 

SÜRECİ İZLEMEK İHTİYACI DUYDUM

CHP’den henüz aday adaylığını açıklamamış olan Başkan Kocaoğlu, Tayfur Çiçek’e de hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Kendi adaylığıyla ilgili de konuşan Kocaoğlu, “İşimizin başındayız, çalışıyoruz. Bir sıkıntımız da yok. Süreci izlemek ihtiyacını duyduk. Karar vermek için erken olduğunu, kafamızda belli şeylerin netleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Adaylığını açıklamak için daha çok erken. Seçimlere 6 ay var. Siyasette 6 ay çok uzun bir süreç” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi