MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’yi Kiraz’a davet etti

NAZİF HARUPÇU 

Küçük Menderes Havzası’nın Topuklu Efe Lakaplı Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, Kiraz Belediyesi’ne ait Koru Otel bahçesinde yerel ve Ulusal basının temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

21 Haziran Cumartesi günü Kiraz’da yapılacak olan Kiraz festivaliyle ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi. Karşılıklı sohbet havasında geçen kahvaltı toplantısında Saliha Özçınar Şengül Kiraz’da yetişen ürünlerin tamamen doğal olduğunu belirti. Kiraz ilçesinde 2013 tarımsal verilere göre üretilen dekar başına ürünleri şöyle sıraladı, 25.000 dekar alanda 10.000 Ton Buğday, 15.000 Dekarda 13.000 ton tütün,13.000 dekar alanda 75.400 ton silajlık Mısır,7.500 dekar alanda 1.300 ton Kiraz üretimi yapıldı. Bütün şehir yasası ile 52 tane mahalleye dönüşen köylerden 30 tanesinde 9.500 hektarlık alanda kiraz üretimi yapılıyor diye rakamsal bilgiler verdi.

Kullandığımız ürünler doğal ve organik

Özçınar, “İzmir’in Kiraz ilçesinin var olduğunu Tüm Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. Bugüne kadar maalesef Kiraz ilçemiz yok gibiydi. Ama bu saatten sonra biz ekibimizle Kiraz ilçesinin var olduğunu göstermek istiyoruz. Bunun için ne yapabilir onu planladık. Göreve geldiğimizden beri ne yapılması gerekliliğini düşündüğümüzde Kiraz festivali yapmaya karar verdik. Aslında Kiraz meyvesi ile mi ünlüyüz, hayır! Aslında tüm yaş sebze ve meyveleri satıyoruz. Ama tanıtım ayağında eksiklik olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle Kiraz ilçesine yakışır, Kiraz festivali yapmak oldu. Bunun yanında tüm yaş sebze ve meyveleri tanıtacağız. Kiraz ilçemizde kullandığımız ürünler doğal ve organik. Bunlardan bahsedecek olursak şu an mevsimine göre, Salatalık, Domates, Biber, Ceviz, Kestane, Elma gibi” dedi.

Bizim Isot Biberinden daha kaliteli biberimiz var

Özçınar, “Birçok vatandaşımız bilir, Kiraz’ın Çayağzı köyünde yetiştirilen ve elbe biberi değimiz biberimiz var. Isottan daha kaliteli biber. Tanıtım yapamadığımız için bunlar gün yüzüne çıkmıyor. Bizde Kiraz festivalinde tüm ürünleri sergileyelim. Bu festivalde alıcı ile satıcıyı buluşturduğumuzda hedefimize ulaşmış olacağız. Ürünlerin dışarı açılmasında yararlı olacak. Türkiye’de en iyi Kiraz’ı yetiştirdiğimize inanıyorum. Kiraz deyince Kemalpaşa ismi duyulduğu için ön planda ama Bizde en iyi Kiraz’ı yetiştirdiğimizin bilincindeyiz. ,

Hafta sonları yaylalara çıktığımızda Kiraz alımı yapan tüccarlarla da görüştüğümüzde onlarda benim gibi aynı fikirdeler. Üreticimizde çok umutlu. Kirazımızın kalitesi ile daha iyi tanıtıldığında bunun fiyatının da bir üst noktaya çıkacağını bekliyoruz. Şunu ifade etmek istersek, 1 bahçeden 60 ton gibi yüksek rekolte de çıkması ve lezzeti, kalitesi ile bunu tamamlaması bizim için gurur kaynağı. 170 bin hektar alanımız var ve bunun birçoğu da Kiraz yetiştirilen alan olarak görülmekte” dedi.

İlk defa reçeli biz yaptık

Kirazımızın tanıtımında aromasını ortaya koyma adına ilk defa Kiraz meyvesinden reçel yaptıklarını belirten Özçınar, “Bunu gelen herkese tattırmak adına başlattığımız çalışmalardan verim aldık. Bunu ayrıca festivale katılacak olan misafirlere sunma imkânımız olacak. Yoğun bir katılım bekliyoruz. En fazla köye sahip ilçeyiz. 52 köyümüz var ve 310 mahallesi var. Merkez nüfus 8 bin, köylerle birlikte 44 bin nüfus var.  Çiftçimize destek olmak adına bu festivali düzenledik ve bu festival farklı olacak.  Kestane üretiminde de Birinci sınıfız. Bir kestane şekeri fabrikası kurmak için Bursa’dan bir yatırımcı önümüzdeki günlerde ilçemize gelecek. Ön görüşmeleri de yaptık. Biz İzmir’in incisi olduğumuzu iddia ediyoruz. Gerek doğallığı ile gerekse yaşam alanları ile dinlenebilecek harika bir kent.Festivale MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli programa katılmak istiyor. Programda engel olmazsa Devlet bey aramızda olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi