Orman ve Su İşleri Bakanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü’nce kapatılan Kiraz Hayvan Barınağı’ndaki hayvanlar, Ödemiş Belediyesi Hayvan Barınağı’nda koruma altına alındı.  Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem; “Sahipsiz kalan hayvanlarımızın mağdur edilmemesi için gereken çalışmayı yapacağız” dedi.

Ödemiş’in sınır komşusu Kiraz ilçesinde belediye bünyesinde hizmet veren hayvan barınağı geçtiğimiz gün kapatıldı. Barınakta bulunan hayvanların mağdur edilmemesi amacıyla Ödemiş Belediyesi’nce koruma altına alındı. Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yaptığı açıklamada; “Doğanın tüm canlılarıyla sevilmesi ve korunması gerektiğine inanıyorum. Sahipsiz kalan hayvanlarımız mağdur edilmemesi için gereken çalışmayı yapacağız. Barınağımızda görevli veteriner ve personelimizle hayvanların günlük bakımı ve ihtiyaçları karşılanacak. Tedavileri, aşıları ve kısırlaştırma işlemleri yapılacak” dedi.

Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren hayvan barınağı bölgedeki en donanımlı barınaklardan biri durumunda. 5460 m² açık alan, 484 m² kapalı alana sahip merkezde, her hayvan için ayrı padog, 50 kedi kapasiteli kedi evi, 10 hayvan kapasiteli karantina bölümü, yavrulu anne bölümü ve serbest gezinme yerleri mevcuttur. Aşısı ve kısırlaştırma operasyonu tamamlanmış olan hayvanlara, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda sahiplendirme de yapılabiliyor. 

Editör: Haber Merkezi