Kiraz Belediyesi önünde düzenlenen törende MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu, İzmir İl Başkan Yardımcısı Selahattin Şahin, Sayit Şanlı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Taşer ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen törende eski Belediye Başkanı İsmet Korkmaz bir konuşma yaparak yeni başkan Saliha Özçınar Şengül’e başarılar diledi. Korkmaz, “ 30 Mart yerel seçimler de Kiraz ilçesinde demokrasi şöleni yaşandı. Adaylar kendi aralarında uygarca yarıştılar. Uygarca seçime gittiler, bir takım il ve ilçelerde görüyoruz. Bir takım usulsüzlükler, bir takım yanlışlıklar basından ve görsel basından izlemekteyiz. Fakat ilçemizde öyle duyarlı öyle güzel bir seçim oldu. 10 senedir belediye başkanıyım. Geçmişte bana oy veren vermeyen, tüm hemşerilerime minnettarım. Bu iki dönem bana destek veren, değerli hemşerilerimin tertemiz oylarını hiç kirletmeden hizmet ettim. Bundan sonrada çok sevdiğim bir ailenin kızı olan, bundan sonra Kiraz’a hizmet verecek olan değerli belediye başkanımız Saliha Özçınar Şengül’e güzel günde belediyeyi teslim etmekten onur ve gurur duyuyorum. Ben bundan sonrada sayın belediye başkanımıza gücümün yettiği kadar her konuda yardım sözü veriyorum” dedi.

Kiraz’ın yeni başkanı Saliha Özçınar Şengül “Bu gün benim için farklı bir anlam ifade içeriyor. Hepinizin bildiği üzere rahmetli babamın yarım kalan, yarda kalan işini ben yerine getirmekle görevli olduğum için, bu göreve talip oldum. Şuanda onu rahmetle anıyorum. İnşallah bahçe cennetindedir ve şuan bizleri duyuyordur ve onu buradan yâd etmek istiyorum sizlerin huzurunda. Bu güne kadar 90 gün boyunca hepimiz bu ana kadar çalıştık. Hiç birimizin kalbi kırılmadan, hiç birimize kötü söylemlerde bulunmadan, bu günlere kadar geldik. Ve Allah’ın izniyle şu saatten sonra bakın her zaman bunu söylemişimdir.  Kesinlikle ve kesinlikle hiçbir partizanlık yapmadan Kiraz halkının belediye başkanıyım bunu da burada sizlere söz veriyorum. Değerli başkanıma da çok teşekkür ediyorum bu iyi dileklerinden dolayı bu güne kadar hiç birimizin kalbini kırmadık, bu saatten sonrada kırılmayacaktır. Arada çıkan dedikodulara kulak asmadım bundan sonra kulak asmaya niyetim yok, ben babamın kızıyım. Deli durmuşun kızı deli Saliha’nın yapamayacağı bir şey yoktur. O borçları varsa öderim dedim.  Yoksa da başımın üzerinde belediyeyi alır götürürüm dedim. Ve Allah’ın izniyle kiraz belediyesini de en iyi şekilde yöneteceğime sözünün garantisini veririm ekibimle beraber dedi ve ayaklarınıza yüreğinize gönlünüze sağlık en kısa sürede tekrar tekrar görüşmek temennisiyle diyorum hepiniz haklarınızı helal edin” dedi.

Kiraz Belediye Başkanlığı’nı kazanan Saliha Özçınar Şengül’ü kutlayan Tanrıkulu; “Kiraz’da seçimi kazanan ve mazbatasını alarak, görevine başlayan Saliha Hanım’ı kutluyorum. Partimizin İzmir’de tek bayan adayı olarak, Parti teşkilatımızla birlikte seçim süreci boyunca gecesini gündüzüne katarak çalışmıştır. Kiraz’ı değiştireceğine ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin üretken belediyecilik anlayışıyla Kiraz’a çok farklı büyük hizmetler getireceğini Kiraz’ın her köşesine anlatmıştır. Şimdi icra zamanıdır ve bu konuda yalnız değildir. Gerek Parti Teşkilatlarımız, gerekse bizler TBMM’de Kiraz için ne gerekiyorsa yapacağız. Bugüne kadar yerelde ihtiyacı olan hizmetleri alamayan, İzmir’in bir köşesinde çaresiz bırakılan Kiraz’da gelişim ve değişim farkı ilk yıllarda gözle görünür bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bu bakımdan Kiraz için gerçekleştirmek istediği büyük projeleri yakından bildiğim Kıymetli Başkanımız Saliha Hanım’ı tebrik ediyor ve üstün başarılar diliyorum. Kiraz’ın tarihinde ilk kez bayan bir Belediye Başkanı görev almıştır. Yerel yönetimlere bir kadın elinin değmesinin farkı bu dönem Kiraz’da yaşanacaktır. Genç, dinamik ve Kiraz’ın aşığı Değerli Başkanımız, bugünden itibaren Kiraz’a hizmet için kollarını sıvamıştır.” diyerek, artık Kiraz’da köylümüzün, çiftçimizin çat kapı girebileceği bir Belediye Başkanlığı olduğunu söyledi.

Daha sonra devir teslim töreni yapılarak yeni başkan Saliha Özçınar Şengül makamına oturarak tebrikleri kabul etti.

HABER:FARUK ÇARK  

Editör: Haber Merkezi