Su sıkıntısı çeken çevre yerleşimlerde 2004 yılından bu yana 300’ün üzerinde sondaj kuyusu açarak can suyu veren İZSU Genel Müdürlüğü, hem 21 ilçede hem de hem Bütün şehir Yasası ile sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Yaz aylarında kuyulardaki yer altı su seviyeleri düşen mahallelerde yaşanan sıkıntıya çözüm bulmak için harekete geçen İZSU, 8 ilçede 15 yeni kuyu açacak. Kuyu sondajları bir ay içinde başlayacak.  

Bergama’nın Hacılar, Karalar, Kırcalar, Dikili Bahçeli, İslamlar, Karaburun’un Yayla, Urla’nın Bademler, Tire’nin merkez, Sarılar, Hisarlık ve Kirelli, Ödemiş’in Çayır, Kiraz’ın İğdeli ve Mavidere ile Kemalpaşa’nın Sarılar mahalleleri açılacak yeni kuyularla bol suya kavuşacak.  Çalışmalar 270 günde tamamlanacak.

Peşpeşe açılan kuyular

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Kemalpaşa’da 2004 – 2015 yılları arasında 35 adet su sondaj kuyusunun açıldığını, iki adet kuyunun imalatının devam ettiğini belirterek, “Kiraz’da Karaburç Mahallesi’nde 2015 yılında bir adet su sondaj kuyusu açmıştık.  İlçede 6 kuyu imalatımız sürüyor. Ödemiş’te 2013 yılından bu yana 15 adet su kuyusu açtık. 4 adet su kuyusunun açılması için çalışmalar devam ediyor. Yine Tire’de geçtiğimiz yıl bir adet su kuyusu açtık. Urla’da 10 adet su kuyusu hizmete girdi, 2 adet kuyunun açılması için çalışmalar sürüyor. Dikili’de de 2015 yılında 2 adet su kuyusu açarak bu bölgelerde özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısına çözüm bulduk.  İhtiyacı olan mahallelerimi zde yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi