Yılın ilk yedi ayında farklı iletişim kanallarından vatandaş tarafından Selçuk Belediyesi Hizmet Masası’na iletilen şikayetlerin %78’i çözüme ulaştırıldı.
Selçuk Belediyesi Hizmet Masası kurulduğu günden bu yana geçen üç yıllık zaman içerisinde vatandaş talep ve şikayetlerini en kısa süre içerisinde belediyenin ilgili birimlerine ileterek; uygun zamanda geri dönüşler yapıyor. 
Selçuk Belediyesi tarafından vatandaşla belediye arasında köprü oluşturmak; vatandaşla daha hızlı ve etkili iletişim kurmak amacıyla üç yıl önce kurulan Hizmet Masası 2017 yılının ilk yedi ayında da vatandaşın sorunlarına çözüm sunma yolunda önemli çalışmalara imza attı. Vatandaşlardan yüz yüze, telefon, e-posta, başvuru formu ve web sitesi yoluyla alınan 751 başvurunun 586’sı sonuçlandı.
En çok başvuru temizlik işlerine
Hizmet Masası yetkililerinden alınan bilgilere göre yapılan başvuruların birim bazında dağılımına bakıldığında ise en üst sırayı Temizlik İşleri Müdürlüğü alıyor. 2017 yılının Temmuz ayı itibariyle Hizmet Masası’na yapılan şikayet ve başvuruların %21.17’sini Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çalışma alanlarıyla ilgili konular oluşturuyor. Temizlik işlerini %21.03 ile Fen İşleri Müdürlüğü, %19.9 ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçe İşleri Birimi takip ediyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Selçuklu vatandaşlar Hizmet Masası ile en çok yüz yüze iletişim kurmayı tercih ediyor. 2017 yılının ilk yedi ayında vatandaşların %50’si Hizmet Masasına yüz yüze başvurmayı tercih etti. Telefonla başvuran vatandaşlar ise %29,8 ile ikinci sırada yer alıyor.
Selçuk Belediyesi Hizmet Masası ayrıca yılın ilk yedi ayında 82 adet BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) başvurusunu da kabul ederek vatandaşların bu iletişim kanalını da kullanmasına yardımcı oluyor.
Selçuk Belediyesi Hizmet Masası’na herhangi bir istek ve şikayetiyle ilgili başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, başvurularını bizzat yapabileceği gibi 444 8 892 nolu telefon yoluyla, [email protected]   e–posta adresine ileti göndererek ya da  Selçuk Belediyesi kurumsal internet sitesinde yer alan iletişim formunu doldurarak da başvurularını yapabilir. 

Editör: Haber Merkezi