Yıl içerisinde Hizmet Masası’na iletilen istek ve şikayetlerin %93’ü çözüme kavuşturuldu. Vatandaşların dilek ve şikayette bulunduğu konular  en çok Fen İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün çalışma alanına giren konular arasında yer alıyor.
Belediye ile vatandaş arasında bir köprü görevi kurarak; vatandaşın istek ve şikayetlerini en kısa yoldan iletmesi amacıyla 17 Eylül 2014 tarihinde kurulan Selçuk Belediyesi Hizmet Masası kurulduğu günden bu yana vatandaş talep ve şikayetlerini en kısa süre içerisinde belediyenin ilgili birim ve kurumlarına ileterek; uygun zamanda geri dönüşler yapıyor. Hizmet Masası ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ile Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) iletilen belediyelerle ilgili talep ve şikayetleri de cevaplandırıyor.
En çok başvuru yüz yüze
Selçuk Belediyesi Hizmet Masası’na herhangi bir istek ve şikayetiyle ilgili başvuru yapmak isteyen vatandaşların başvurularını bizzat yapabileceği gibi 444 8 892 nolu telefon yoluyla, [email protected]  e–posta adresine ileti göndererek ya da  Selçuk Belediyesi kurumsal internet sitesinde yer alan iletişim formunu doldurarak da başvurularını yapabileceği bilgisini veren Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Tülay Ayarman, Hizmet Masası’na başvuran vatandaşların %60’ı şahsen, %21. 6’sı telefon ile başvuru yolunu seçerken % 18,4 başvurunun ise internetten yapıldığı belirtti.
Kurumlarla ilgili başvurular da bu masada
Hizmet Masası vatandaş taleplerini sadece belediyenin ilgili birimlere iletmenin yanı sıra BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) ve CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) başvurularını da kabul ederek vatandaşın bu kurumlarla iletişimini de sağlıyor. Hizmet masası tarafından, CİMER için 8 başvuru BİMER için ise yıl içerisinde 53 başvurunun alındığını bilgisini veren Ayarman, “alınan başvuruların hepsi ilgili birimlerimiz tarafından cevaplandırılıyor. Mahalle muhtarlarımızla da özel olarak ilgilenen hizmet masamız ayrıca yıl içerisinde 65 yaş üstü 203 vatandaşın ESHOT Kartı başvurusu da alarak hemşehrilerimizin İzmir'e gitmeden kartlarına sahip olmalarına yardımcı olduk” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi