Selçuk Belediyesinin katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Futbol Halk Turnuvası, Başkan Bakıcı’nın topa ilk vuruşu yapması ile başladı. 31 takımın mücadele edeceği 372 sporcunun ter dökeceği turnuvanın başarılar getirmesini ve centilmence geçmesini dileyen Başkan Bakıcı, turnuvanın açılış konuşmasında 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi nedeniyle ülkenin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, Türk halkının vatanına sahip çıktığını ve darbeyi reddettiğini söyledi. Bu vatanın gerçek sahibinin yurtseverler, vatanseverler ve Türk Milleti olduğuna vurgu yapan Başkan Bakıcı, bu kalkışmayı gerçekleştirenleri kınadığını belirterek; “Bunun için tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan diyoruz” dedi.

İlk Santra Başkan Bakıcı’dan

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması sonrasında turnuvanın açılış konuşmasını yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi nedeniyle ülkenin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek; “Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Temenni etmediğimiz, tasvip etmediğimiz bir darbeye yeltenme olayını hep birlikte yaşadık. Dolayısıyla hepimiz şunu biliyoruz ki, bu millet, bu vatan bunu hak etmiyor. Böylesine olayların artık ülkemizden uzak olmasını ve bir daha yaşanmamasını diliyorum. Bir daha böylesine bir kalkışmayı, hareketi görmek istemiyoruz” dedi.

“Bayrağımız altında özgürce yaşayacağız”

15 Temmuz akşamı Türk halkının vatanına sahip çıktığını söyleyen Başkan Bakıcı; “Milletimiz bu olayı reddetmiştir. Dolayısıyla her zaman bu bayrağın altında özgürce yaşayacağız ve demokrasimize sahip çıkacağız. Bunu da hiçbir parti ayrımı gözetmeden hepimiz bir millet olarak gerçekleştireceğiz. Herkesin siyasi görüşü olabilir, buna hepimiz saygı duyacağız. Ama bu vatanda özgürce yaşamanın da herkesin hakkı olduğunu bileceğiz. Dolayısıyla da bu vatanın gerçek sahibi yurtseverlerdir, vatanseverlerdir ve bu millettir. Bunun için tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan diyoruz” dedi.

Bu yıl üçüncüsünün düzenlendiği Futbol Halk Turnuvasının centilmence geçmesini dileyen ve Turnuvanın ilk maçının başlama vuruşunu yapan Başkan Bakıcı Başkan Bakıcı, “31 takım, 372 sporcu bu müsabakalarda yer alacak. Her yıl yapmayı hedeflediğimiz ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Halk Turnuvasının centilmence geçmesini arzu ediyorum. Tüm sporseverlere keyifli günler ve iyi seyirler olsun. Turnuvaya katılan tüm sporculara da başarılar diliyorum” dedi.

Selçuk Belediyesi Tören alnında düzenlenecek ve toplam 5 gruptan oluşan turnuva fikstüründe A-B-C-D gruplarında 6 takım E grubunda ise 7 takım mücadele edecek. Her yıl ayrı bir spor kulübünün üstlendiği turnuvayı bu yıl Selçuk Gençlik Spor Kulübü yönetecek.

Editör: Haber Merkezi