“Sizler baş tacımızsınız”

Gazilerin ve şehit yakınlarının tüm toplum için baş tacı olduğunu vurgulayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı “Son dönemde birçok şehidimiz var. Bu topraklar her zaman ifade edildiği gibi uğrunda ölenler olduğu için vatan olmuştur. Bu anlayış içerisinde hiçbir ayrım gözetmeksizin bu vatana her zaman sahip çıkacağız. Bayrağımız hiçbir zaman yere inmeyecek” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözlerinin dünyaya örnek teşkil etmesi gerektiğini belirten Başkan Bakıcı; “Tarihimiz boyunca hiçbir zaman başka milletlerin topraklarında gözü olanlardan olmadık. Ama hiç kimsenin de bizim topraklarımızda gözü olmasını istemiyoruz. Vatanımızda huzur, barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Bugün burada açılışı yapılan dernek binamızın gazilerimize ve şehitlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 “ Başkan Bakıcı unutulmayacak”

Açılış töreninde uzun bir süreden sonra gazilerin istedikleri gibi bir dernek binasına kavuştuğunu belirten Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Fahrettin Eren ;” Bugün Sayın Belediye Başkanımız Zeynel Bakıcı gerçekten büyük fedakârlıklar yaparak, bu dernek binasını donanımlı bir şekilde bize teslim etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu dernek var oldukça Sayın Zeynel Bakıcı da unutulmayacaktır. Aynı zamanda bu karara imza atan belediyemizin kıymetli meclis üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin derneğimize gönül veren tüm siyasilerimize ve ilçemizde görev yapan daire amirlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi

Terör bitsin, güzel şeyler konuşulsun

Terörün Türkiye’nin gündeminden çıkması gerektiğini vurgu yapan Gazi Fahrettin Eren derneklerinin siyaset üstü bir yer olduğunu belirterek;  “ Hepimiz bu ülke için bu bayrak için hepimiz canımızı verecek insanlarız. İçeride ve dışarıda yapılan haksızlığa karşı savaşanlar şehit ve gazi olanların derneğidir bu dernek. Bu cennet ülkede şehitlerin olmasını istemiyoruz artık.  Daha güzel şeyler konuşulsun bu ülkede. Terör bitsin. Lanet Olsun teröre” diye konuştu.

 “Fedakarlıklar hiçbir zaman unutulmaz”

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı açılışta yaptığı konuşmada gazilik ve şehitlik kavramlarının tarih boyunca Türkler için önemli ve kutsal bir kavram olduğunu belirtti. Kaymakam Boyacı;  “Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Gazilerimizin bu ülke için göstermiş olduğu fedakarlıklar hiçbir zaman unutulmayacak. Bu güzel mekan için her türlü imkanı ortaya koyan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Selçuk Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Bakıcı’ya teşekkür plaketi

Derneğe yapmış olduğu katkılardan dolayı Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya gaziler tarafından verilen plaket verildi. Okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için yapılan dua sonrası derneğin yeni binasının açılışı gerçekleşti.  

Editör: Haber Merkezi