Selçuk Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantılarının 1. Birleşimi ilgili gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. Gündem maddelerinin yanı sıra, gruplar tarafından verilen önergelerin de görüşülüp ilgili komisyonlara gönderildiği mecliste; Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın sunduğu önerge ile belediye tören alanının isminin “Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı” olmasına karar verildi.

Selçuk Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantılarının 1. Birleşimi, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın başkanlığında toplandı. 15 Gündem maddesi ve 5 önergenin görüşülüp ilgili komisyonlara gönderildiği toplantıda Başkan Bakıcı’nın meclis başkanlığına sunduğu Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan “Belediye tören alanına isim verilmesi” konulu önerge görüşüldü.

Başkan Bakıcı, Meclise önerge verdi

Belediye Tören Alanına ad verilmesi konulu önergeyi okuyan Başkan Bakıcı; “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni, halkın iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımızı, TBMM’ni, iş başındaki hükümeti ve tüm siyasi partileri ortadan kaldırmayı amaçlayan demokrasi karşıtı güçlerin 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin ilçemiz Cumhuriyet Mahallemizde bulunan belediye tören alanına verilmesini ve bu konuda meclis kararı alınmasını öneriyorum” dedi.

Oy çokluğu ile kabul edildi

Önerge ile ilgili Grup sözcülerinin görüşlerini alan Başkan Bakıcı, söz konusu önergeyi oylamaya sundu. CHP Grubunun ret oyu verdiği önerge, AK Parti ve MHP Grubunun kabul oyu ile 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde cuntacılara karşı durarak şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş “Şehit Ömer Halisdemir Tören Alanı” olmasına oy çokluğu ile karar verildi.

Türk Milleti demokrasi ve özgürlük yürüyüşü başlattı

Darbeye kalkışmanın sonuçlarının ağır olduğunu, ancak Türk Milleti’nin bu sonuçlardan istifade ederek demokrasi ve özgürlük yürüyüşü başlattığına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “15 Temmuz gecesinin getirdiği en önemli husus bu birlik ve beraberlik ruhunu ülkemizde sağlamasıdır. Çok şükür bütün partiler bir araya gelmiştir. AK Parti, CHP, MHP yan yana gelmiştir. Bir duruş göstermiştir. Bu örnek bir duruştur” dedi.

Bize düşen görev, el birliği ile destek olmaktır

Yenikapı ruhunun da hiçbir zaman bitmemesi arzusu içerisinde olduklarını, toplumun ve liderlerin de bunu istediğine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Bu kazanımlarımızı demokrasiyle taçlandırarak çok daha iyi noktalara taşıma arzusunu hep birlikte bizler de yaşıyoruz. Bize düşen görevler bu gibi çalışmalara, demokrasi yönünde, özgürlük yönünde, cumhuriyet yönünde, laiklik yönünde olan çalışmalara destek olmaktır. Bunu el birliği ile yapacağız. Herkes bu görevi yerine getirirse çok şeyin değişeceğini ve günlerimizin aydınlık olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi