Geniş bir katılımla gerçekleşen açılış töreni sonrası yeni okulun yeni öğrencileri Başkan Bakıcı ile birlikte Selçuk Efes Kent Belleği’ni ziyaret ettiler.

Efes Meslek Yüksekokulu 2016 – 2017 Öğretim Yılı açılış törenine İzmir AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Birer, Selçuk Belediyesi Meclis üyeleri, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Selçuk Yükseköğrenimi Destekleme Derneği Başkanı Remzi Çelikel,  siyasi parti üyeleri, muhtarlar, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Hedef Selçuk’ta bir üniversite

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Efes Meslek Yüksekokulu açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende ilk olarak DEÜ Efes Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü Prof. Dr. Murat Hatipoğlu bir konuşma yaptı. Hatipoğlu yaptığı konuşmada, Selçuk ve Efes Meslek Yüksekokulu için büyük hedefleri olduğunu belirterek; “Dokuz Eylül Üniversitesi’nin en son birimi olarak kurduğumuz  Efes Meslek Yüksekokuluyla birlikte Selçuk halkına yükseköğrenimin değişik avantajlarını da birlikte getireceğiz. Yüksekokul bünyesinde yapmayı planladıkları ilk faaliyetlerden birinin Selçuk’un kültür ve medeniyeti ile ilgili bir sempozyum düzenlemek olduğunu belirten Hatipoğlu; 2023 hedefimiz Selçuk kültürde en ileri gidecek bir pozisyonda Efes Kültür Üniversitesi’ni kurmaktır” dedi.

Bakıcı’dan teşekkür

Hatipoğlu’nun ardından söz alan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Başkan Bakıcı; Bir Selçuklu olarak bugünün en önemli günlerden birisi olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerine başladı. Başkan Bakıcı; “Bugün büyük emek verdiğimiz ve tüm halkımızın büyük bir uğraş verdiğine inandığım, aynı zamanda merkezi yönetimle, yerel yönetimlerin ortak bir çalışmasıyla vücut bulan Efes Meslek Yüksekokulu’nun açılışını yapıyoruz” dedi.

Başkan Bakıcı konuşmasında özellikle İzmir Milletvekilliği döneminden beri meslek yüksekokuluna destek veren Başbakan Binali Yıldırım’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na,  DEÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’e,  Selçuk Eski Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’e, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’ya, Selçuk Yükseköğrenimi Destekleme Derneği Başkanı Remzi Çelişkel ve yönetim kurulu üyelerine, , Efes Meslek Yüksekokulu kuruluş sürecinde katkılarından dolayı teşekkür etti.

Öğrenci sayısı 1500’e çıkacak

Meslek Yüksekokulu’nun açılışıyla ilgili “En büyük mutluluk Selçuk halkınındır” diyen Başkan Bakıcı yüksekokul bünyesinde şu anda sadece bir programın faaliyete geçtiğini belirterek YÖK’de kaydı olan diğer programların da öğretim üyesi eksiği tamamlandığında faaliyete geçeceğini belirtti.  Başkan Bakıcı; “Altı program devreye girecek ve öğrenci sayısı 1500’e çıkacaktır. Bu Selçuk açısından çok büyük bir önem taşıyor diyerek, bu konuda AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan destek beklediğini ifade etti. Selçuk kültür kenti olarak, eğitim kenti olarak, tarım kenti olarak, turizm kenti olarak hak ettiği yeri alacaktır” dedi.

Açılış programında kürsüye gelen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise; “Selçuk için yapmamız gereken işler ve en kısa sürede bu altı programın tamamlanmasının en önemli takipçisi olacağımız konusunda söz veriyorum. Gelecek yıllarda inşallah bu bölümlerin açılışında birlikte oluruz” dedi.

Birlikten İzmir  kazandı

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine de değinen Kaya; “Tüm milletimizin hiçbiri ayrım gözetmeden sahaya inişi ve demokrasiye sahip çıkışıyla bu darbe girişimini bertaraf ettik. 15 Temmuz sonrası çok ılımlı bir iklim başladı. İzmir’de bulunan dört siyasi partiden 26 milletvekilinin imzası ile iki tane yeni devlet üniversitesini İzmir’e kazandırdık. Bu siyasi iklim bizim her daim gözbebeğimiz gibi korumamız gereken bir süreç. Geçmişte Türkiye’nin gelişim sağladığı zamanlarda çeşitli ayrışmalarla geleceğe doğru attığımız adımlardan bizi kendi içimizdeki noktaya doğru çektiler. İşte bugün de 15 Temmuz darbe kalkışmasının sebebi artık Türk milletinin ileriye doğru emin adımlarla gidiş sürecidir” dedi.

“Biz Türkiye’yi 2023’de dünyanın 10 büyük devleti arasına sokabilmek hedefi koyuyorsak; bunun en önemli noktası eğitimden ve üniversitelerden geçmektedir” diyen Kaya; “Hiçbir ülke, hiçbir millet demokrasisini, o çok ağır bedeller ödeyerek elde ettiği demokrasisini bu şekilde korumamıştır. Helikopterlerden üzerine ateş açılırken; o ateşe rağmen demokrasiyi korumak için tankların önünde direnen bir millet gördük. Bu okulumuzun açışında emek gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, ilçemize ve İzmirimiz’e hayırlı olsun diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

UNESCO Kenti’ne eğitim üssü olmalı

Kürsüye son olarak gelen Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise; “Selçuk gibi bir yerde bilim yuvası açmak çok anlamlı. 3000 yıl evvel burası yine bir eğitim, bilim ve kültür merkeziydi” diyerek sözlerine başladı. Selçuk’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olmasına da değinen Kaymakam Boyacı; “ Bu kültür mirası kentinde böyle bir eğitim kurumlarının olması çok gereklidir. Yakın gelecekte bu törenler sık sık Selçuk’ta olacaktır. Emeği geçen tüm dostlarımı içtenlikle kutluyorum. Aramızda bulunan öğrencilerimize bu güzel eğitim yuvasında başarılar diliyorum. Selçuk halkı yüksek öğrenim öğrencilerine her zaman sahip çıkmıştır” dedi. Öğrencilere düzenli çalışmanın, eğitim, kültür ve bilimle iç içe olmalarının önemi hakkında da konuşan Kaymakam Boyacı; “2016 – 2017 yılı tüm öğrenicilerimize, öğretim üyelerimize, velilerimize, bütün Selçuk halkına civardan gelen bütün dostlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Yapılan konuşmaların ardından Efes Meslek Yüksekokulu açılış kurdelesini birlikte kesen katılımcılar, okulu hep birlikte dolaştılar. Açılış töreninden sonra Selçuk Belediyesi, Efes Meslek Yüksekokulu öğrencileri birlikte Selçuk Efes Kent Belleği’ni gezerek, kent belleği koordinatörü Arkeolog Yusuf Yavaş tarafından Selçuk’un tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgilendirme yapıldı. 

Editör: Haber Merkezi