60 km şebeke ve 16.5 km branşman hattının döşeneceği çalışmalar Şubat’ta tamamlanacak.

Tüm ilçelerde su ve kanal alt yapı yatırımlarını sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, Menderes, Torbalı, Bayındır ve Selçuk’un mahallelerinde eskiyen, sık sık arıza yapan ve kaçaklara neden olan şebeke ve ev hatlarını yenilemeye devam ediyor. Özellikle yaz aylarında susuzluk çeken köylere hayat veren bu çalışmalar kapsamında, yeni açılan kuyulardan şebekeye su vermek için isale hattı da döşeniyor. 

2017 yılı Şubat ayında tamamlanacak çalışmalarla İZSU, 60 kilometre şebeke hattı, 16.5 kilometre branşman hattı döşeyecek ve  6.8 milyon liralık yatırım yapacak. Basınca dayalı, uzun ömürlü yeni boruların döşenmesiyle, bu bölgeler sağlıklı bir alt yapıya kavuşacak. Su kaçakları ve su kesintilerinin önüne geçilmiş olacak.

Çalışmalar Bayındır’da Zeytinova, Yakacık, Çırpı, Hasköy, Torbalı’da Çamlıca, Ayrancılar, Karakuyu, Eğerci, Menderes’de ise Oğlananası, Görece, Yeniköy, Efemçukuru, Yeniköy, Çatalca ve  Sancaklı mahallelerini kapsıyor.

2015 yılında 50 kilometre

İZSU, geçtiğimiz yıl  da 2.8 milyon liralık yatırımla Bayındır’ın Turan, Pınarlı, Balcılar, Sarıyurt, Elifli, Kızılcaağaç, Torbalı’nın merkezi ile Özbey, Ahmetli, Düverlik, Ayrancılar, Şehitler, Yazıbaşı, Menderes’in Değirmendere, Oğlananası, Küner, Pancar, Bulgurca, Çile, Görece, Kısık, Develi, Çakaltepe, Gölova mahallelerinde 50 kilometre içme suyu şebekesi, isale ve branşman (ana şebeke ile evler arasındaki) hattı yenilemişti. İZSU’nun üç ilçedeki yatırım toplamı 9.6 milyon TL oldu.

Efemçukuru ve Yeniköy kesintisiz suya kavuştu

Su sıkıntısı çeken Efem çukuru mahallesi de bu çalışmalar kapsamında kesintisiz ve sağlıklı suya kavuştu. Kaynak suyu yetersiz kaldığı için İZSU tarafından su kuyusu açılan mahallede kuyudan depoya suyun iletilmesini sağlamak amacıyla 2 kilometre uzunluğunda isale hattı yapıldı. Tankerlerle su taşınan Yeniköy’de de su kuyusu açılarak, depo ile kuyu arasına 1 kilometre uzunluğunda isale hattı döşendi ve mahallelinin su kısıntısı çözüldü.

Editör: Haber Merkezi