HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Bayramlar, İnanlar arasında sevginin perçinleştiği müstesna günlerden biri olduğunu belirten çemberli efe Saliha Özçınar’ın mesajını şöyle:

Başta Kirazlı hemşerilerim olmak üzere, tüm inananların Kurban Bayramını tebrik ediyorum. İslam dinini hak din bilen ve bu safta bulunan tüm insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği müstesna günler olarak da bilinen bayramların, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları ve kardeşlik içerisinde kucaklaştıkları huzur ve bereket günleridir. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, toplum hayatında millet olma şuurunun da şekillendiği ve kuvvetlendiği gönül günleri olarak da, değerlendirilebilecek dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı’nın tüm gönül coşkusu içerisinde Kirazlı vatandaşların idrak etmesini dilerim.

Özçınar daha sonra” mesajında şunları yer verdi. “Rahmet deryasında gönüllerin sevgiye perçinlendiği böylesine anlamlı bir bayramı, tüm vatandaşlarımızın, kalplerinde sevgi seline dönüşerek yaşamalarının gerektiğine inanıyorum. Özellikle, son günlerde artan terör olaylarının arasında, buruk bir bayram idrak ediyoruz. Birliğimize, Dirliğimize ve İriliğimize karşı gerçekleştirilen saldırılarda şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimize de acil şifalar vermesini rabbimizden niyaz ediyorum. Gönüllerimizde daima yaşayacak vatan şehitlerimizin geride bıraktığı ailelerine bir kez daha Sabr-ı Cemil diliyorum.


Böyle bir mübarek bayram günlerinin yüzü suyu hürmetine, rabbimizin, inanan insanlara, bir ve beraberliklerini güçlendirmesini dilerken, yine inananların, çaresiz, yardıma muhtaç nice insanları hatırlamalarına da bir vesile olacağına inandığım böylesine anlamlı günleri vatandaşlarımızın en iyi bir şekilde değerlendirerek geçirmelerini diliyor, başta Kirazlı vatandaşlarımız olmak üzere, tüm İslam Dünyasının mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder, en içten sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”



 

Editör: Haber Merkezi