“Uzak köylerdeki hastalarımızı merkeze taşıyoruz”

Şengül, “Bütün hastalarımızı merkeze taşıyabilmek için 112'den bir ambulans rica ettik. Tek bir iğne yüzünden felçli hale gelen 45 tane vatandaşımız var, merkeze olan mesafelerinden dolayı, tek bir iğne vurulmak için buraya gelemiyorlar ve komşularından yardım alıyorlar ve bu çoğu zaman kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bizim amacımız tek bir iğne içinde olsa vatandaşımıza hizmeti götürebilmek. Bu bir evde bakım hizmeti değil, evde bakım hizmeti müdahale gerektirir, biz müdahale etmiyoruz, vatandaşın sağlık hizmetinden yararlanması için taşıyoruz. Ayrıca uzak köylerde bulunan ve ihtiyacı olan hastalarımızın çevre hastanelerden randevu alınmasında belediye içerisindeki arkadaşlarımız yardımcı oluyorlar. Randevusu alınan vatandaşımız, randevu günü ve saatinde; hastaneye ulaştırılıyor ve tedavisi sonuçlanana kadar ilgileniliyoruz.”

“65 yaş üstü tek başına taşıyan vatandaşa temizlik ve yemek hizmeti”

Şengül, “65 yaş üstü tek başına yaşayan, gerçekten ihtiyacı olan ve isteğe bağlı olarak tüm vatandaşlarımıza evde temizlik hizmeti vermeye başladık. Bunun yanı sıra köy programlarımız dâhilinde haftada bir gün evde sıcak yemekleri pişirilip, tüm hafta boyunca sıcak yemek yemelerini sağlamak adına, bayana bayan, erkeğe erkek görevli arkadaşlarım çalışmaya başladılar.”

“Her yeni doğum yapan anneye A'dan Z'ye bebek ihtiyaçları”

Şengül, “Doğum yapan bütün vatandaşlarımıza, içerisinde yeni doğan bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak olan yeni doğan çantası hediye ediyoruz. Bu uygulama sadece ihtiyaç sahiplerine değil tüm doğum yapan vatandaşlarımıza sosyal yardım olarak sağlanmaktadır.”

“Yeni evlenen çiftlere ev eşyaları”

Şengül, “Yeni evlenen çiftlerimiz ide unutmayalım, geçmeyelim istedik, tüm yeni evlenen çiftlerimize küçük hediyeler hazırlıyoruz. Tabi ki evlenen çiftelere mağduriyetleri varsa ikinci elde olan sıfır eşyalardan evlerini döşemeleri konusunda yardımcı oluyoruz.”

“Zabıta tutanağı ile belirlenen ihtiyaç sahiplerinin evlerine tadilat hizmeti”

Şengül, “Yine sosyal yardımlaşma kapsamında, zabıta tutanağı ile tespit edilen ve ihtiyacı olan tüm evlerin tadilatlarını gerçekleştiriyoruz. Kapısı, penceresi her neye ihtiyacı varsa gerekli onarımlarını gerçekleştiriyoruz.”

“Amaç halkın yaşam standardını bir adım yukarı çıkarabilmek “

Şengül, “Aslında tüm bu sosyal hizmetleri vermemizdeki amacımız, özellikle ihtiyacı olan insanlarımızın yaşam kalitelerini bir derece de olsa arttırabilmek. Yaşam standartlarında bir nebze de olsa kalite sağlayabilmek. Özellikle uzaklık mağduriyetlerini bir nebzede olsa giderebilmek.”

“52 Mahallemizi ve bu mahallelerdeki tüm haneleri tek tek dolaştık”

Şengül, “30 Mart seçimlerinden 3 ay önce seçim programı dahilinde başlamıştık. 52 mahallede bulunan tüm haneleri tek tek dolaştım. Böyle bir işe kalkışmak için hepsini kendi gözümle görmem gerekiyordu, yerinde tespit etmem gerekiyordu. Gidip kahvehanelerde siyaset yapmak yerine, tek tek evlere giderek halkın taleplerini ve beklentilerini  analiz etmek istedim. İnsanlarımız çok şey istemiyor aslında, temel yaşamsal ihtiyaçları var. Örneğin şuan gıda paketlerimizi düzenli olarak, ihtiyaca göre ayda bir, iki ayda bir yerlerine iletiyoruz, hatta Ramazan Ayında da tüm yaşlılarımıza gıda yardımı gerçekleştirdik. Bu projeler, ihtiyaçları yerinde tespit ettiğim için ilk hayata geçirmek istediğim projelerdi ve İzka'dan da bu projeyi onaylattık.”

“İzka Projesinin ana amacı dijital veri tabanı oluşturmak”

Şengül, “Evet İzka'ya projemizi onaylattık ancak bu hizmetlerin kaynağı İzka'dan gelmiyor. İzka'nın kapsamı çok daha farklı, İzka bizim için dijital ortamda veri topluyor böylece köylere gittiğimiz zaman daha randımanlı çalışıyoruz, verim sağlıyoruz. Her gittiğimiz yada bize gelen vatandaşın otomatik olarak veri tabanı güncellemesi yapılıyor,  böylece hangi vatandaşımızın neye ihtiyacı var çok daha hızlı ve etkin şekilde ulaşabiliyor ve yapılan hizmeti çok daha verimli hale getirebiliyoruz. Dijital veri tabanı bize bu noktada büyük artı sağlıyor. Bunun dışında bu hizmet ve yardımlar belediye tarafından, belediye kaynakları ile halka ulaştırılıyor.”

“Tüm okula başlayan çocuklarımıza kırtasiye malzemesi dağıttık”

Şengül, “Okullar açıldığından bu yana ihtiyacı olan tüm öğrencilerimize çanta, kırtasiye malzemesi ve ayakkabı dağıttık. Tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştık, ulaşmaya da devam ediyoruz. Bize bağlı olan 56 mahallemize çanta ve gıda paket yardımında hepsine ulaştık. Temizlik hizmetlerimiz de şu an için sadece merkezde, fakat köylere de önümüzdeki günlerde ulaşacağız.”

Şengül, “7 Haziran seçimlerinden bu yana gıda ve okul ihtiyaçları anlamında 56 mahallemizi ev ev iki tur dolaştım. Nokta bazında değil kapı kapı dolaşarak hem ziyaret hem de hediyelerini vermek amaçlı vatandaşlarımıza ulaştık. Aslında vatandaş başkanlarını dairede otururken değil de yanlarında görmüş oluyorlar. Vatandaş bunu biliyor artık seçimden seçime sahaya çıkan bir başkanları yok, her daim yanlarında görebilecekleri bir başkanım. Bütünşehir yasası burada köyleri çok etkiledi. Geçen hafta Ankara'ya yaptığımız ziyarette bu konuyu yetkililere sunduk. Kentimizi olumlu etkileyecek revizyonların yapılacağı inancı ve temennisi içerisindeyim.”

“Merkezde çalışmaya başlıyoruz.”

Şengül, “Göreve geldiğim günden beri köylerle ilgileniyorum. Bu konuda merkez biraz rahatsız ama merkez çalışmalarıma yani ziyaretlerime de yarından itibaren başlıyorum. Günde en az 100 kişiyle görüşüyorum.”

“Siyasetçi kimliğimden önce bir eğitimciyim”

Şengül, “Babam, 30 yılı aşkın bir süre siyaset yaptı. Bundan ve öğretmen olamadan kalma bir alışkanlık olacak ki bütün birimlere müdahil olmak istiyorum. Rahat edemiyorum konulardan bilgim olamayınca. Babamı 29 yaşında kaybettim. Hizmet aşkı çok büyüktü babamın. Hep sorardım küçükken Kiraz'ı  benden daha mı çok seviyorsun diye o da bana bu insanların ihtiyacı var kızım derdi. Şimdi onu çok daha iyi anlıyorum. Genetik bir yapı bizimkisi. Ben babamın kızıyım ancak siyasetçiden öte ilk önce bir eğitimciyim.”

 

Editör: Haber Merkezi