Yapım aşamasında olan Tepeköy Selçuk Çift Hat Elektrikli Sinyalli Projesi kapsamında incelemelerde bulunmak üzere Selçuk’a gelen  Koçbay’ı makamında ağırlayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Belediyemiz talepleri ve İZBAN inşaatıyla ilgili ortaya çıkan sorunlara sunduğu çözümlerden dolayı bölge müdürümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.
Mahalleler yeni alt geçitlerle bağlanacak
TCDD 3. Bölge Müdürü Koçbay ve ekibini, Selçuk’ta ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bakıcı;  “Bölge müdürlüğü olarak bizim her isteğimize yanıt veriliyor. Bunun son örneği de 14 Mayıs Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallemiz arasındaki 5114 Sokak’ta yer alan alt geçidin yaya bağlantısıyla ilgiliydi. Bizim bu isteğimizle TCDD 3. Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarıldı. Oradaki cami ve okullaşmanın olduğu yerde bir alt geçit yaparak; çocuklarımızın, insanlarımızın zor duruma düşmeden rahatça karşıya geçmesini sağlayacak, güvenilir bir alt geçidi oluşturuyoruz.
Sorunlar hızla çözülüyor
Bunun yanında ilçelerde İZBAN’ın geçtiği yerde alt geçitler, menfez geçitler açısından bazen sıkıntı çıkabiliyor. Dolayısıyla bölge müdürümüz isteklerimizi dikkate alarak buradaki alt geçit çalışmalarında özellikle de Şirince Alt Geçidi’ndeki yaya ve araç sirkülasyonunun daha iyi bir şekilde sağlanabilmesiyle ilgili talimat verdiler. Yüklenici ve belediyemiz ortak çalışarak; en iyi çözümü üretme gayreti içerisindeyiz. Diğer bir husus da hat boyunca menfezlerle ilgili bahçe tarla sahiplerinin demiryolunun olduğu yerlerden karşıya geçmeyle ilgili sıkıntılarını ortadan kaldırma hususunda büyükşehir belediyesi ile ortak bir çalışma içerisinde kurumsal arası işbirliğiyle, uzlaşı kültürü içerisinde sorunları çözüyoruz” dedi.
Başkanın yardımları çok önemli
Görüşme sonrası bir açıklama yapan TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay; “Tepeköy Selçuk Çift Hat Elektrikli Sinyalli Projemizin yapım aşamasında olduğu için dolaşmaya geldik. Burada Selçuk Belediyemiz ’in de bize büyük desteği oldu. Bu şantiye alanı konusunda Selçuk Belediyesi de çalışmalarımızda bize çok yardımcı oldu   . Bizlere sunduğu destek için sayın başkana teşekkür ediyoruz“ diye konuştu.
Koçbay, makam ziyaretinden sonra Başkan Bakıcı ile birlikte Çamlık Mahallesi’ndeki devlet demiryollarına ait alanlarda incelemeler yaptı. 

Editör: Haber Merkezi