HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Düzenlenen toplantıya İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Aydın İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Ramazan Yılmaz ve Eşref Tutmuş, Aydın İncir Araştırma Enstitüsünden Ziraat Mühendisi Koray Karataş katıldılar.

Toplantıya katılan katılımcılardan Ramazan Yılmaz ve Eşref Tutmuş, “Bitki Sağlığı ve koruması” konusunda üreticilere bilgiler aktarırken, aydın İncir Araştırma Enstitüsünden Ziraat Mühendisi Koray Karataş tarafından “Kestane Yetiştiriciliği ve Karşılaşılan Temel Sorunlar”  hakkında üreticilere bilgiler verdiler.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Beydağımız ve Bölgemiz için kestane üretimi önemli ve çok ekonomik bir değerdir. Ve çok kritik bir üründür. Beydağımızdaki kestane üreticilerimizin hastalıklar üzerine daha hassas davranarak tek kestane sezonunda değil yılın tüm zamanlarında hastalıklarla mücadele ve yetiştiricilikte, kestane üretiminde ve ağaçlarımızda daha iyi bir verim için ekonomik ve sosyal faydalar sağlamak en büyük amacımızdır. Düzenlemiş olduğumuz bilgilendirme toplantımızın amacına ulaşan faydalı bir etkinlik olduğunu düşüyoruz. Daha bilinçli üreticilerimiz ile üretimimizin daha çok artacağına inanıyoruz“ dedi.

Editör: Haber Merkezi