HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
 Saat 09.30 da Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk konulup saygı duruşundan sonra istiklal marşı okundu.

Daha sonra,belediye önünden başlayıp Kurtuluş meydanına kadar  kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşüne
Kaymakam Emin Şimşek, Belediye Başkanı CHP’li Vasfi Şentürk, garnizon komutanı üsteğmen Bayram Kırım, Emniyet Müdürü Yunus Çakmak, muhtarlar, Belediye meclis üyeleri, efeler ve Beydağlılar katıldılar.

Saat 10.45 te kurtuluş meydanında yapılan törende, şiirler okundu, Efeler zeybek oyunlarıyla törene renk katarken, halkı heyecanlandıran İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu  törende, bol bol alkış topladı. Törende bir Konuşma yapan CHP’li Belediye Başkanı Vasfi Şentürk:”

    Güzel ilçemizin Düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü ve 24.Yerel Ürünler Festivali etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz.

Ülkemiz zor günler geçiriyor, acılarımız büyük ancak umudumuzu kaybetmemek zorundayız.

Milletimizin binlerce yılık tarihinde birçok kez kırılmanın, yok edilmenin ve ihanetin eşiğine geldiği dönemler olmuştur. Benzer bir ihaneti, milletimizi yok etme, parya yapma çabasını 15 Temmuz akşamı yaşadık. Ancak bu hain odakların unuttukları bir şey vardı; o da büyük Türk milleti. 30 Ağustos’u yaşayan, yokluğun ortasında Kurtuluş Savaşını veren bir milletin torunlarını hesaba katmadılar.

Bu büyük destana, birlik ve beraberliğimize her zaman sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve değerlerinden aldığımız güçle, uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdürerek bu vatanı bize armağan edenlere layık olacağız.

Emperyalizmin yerli ve yabancı işbirlikçilerine karşı, onca yoksulluğa ve yoksunluğa rağmen; inatla, sabırla, büyük bir inançla gösterilen direniş mücadelesi, kuşkusuz halk desteği olmadan sonuç veremezdi. Yedi bölge, dört iklimden, değişik inanç ve kökenden gelerek, "Halk" olmanın ne demek olduğunu kanıtlayan "Anadolu Halkı", bu özelliğiyle dünya tarihinin en saygın uluslarından biri olarak anılmayı hak etmiştir. Bu halk sayesinde, özgürlük, yurtseverlik, bağımsızlık ve ulus kavramları yeniden tanımlanmış ve dünyanın bütün ezilen, sömürülen halklarına örnek oluşturmuştur. "Kuva-yi Milliye" bu halk hareketinin, ulusal direniş kuvvetlerinin genel adıdır. Bu kuvvetler, harap olmuş askeri, ekonomik, kültürel yapıya inat, süreç içinde düzenli orduya dönüşmüş; Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Yunan Ordusu’nu bozguna uğratarak, 9 Eylül 1922'de İzmir'e girmiştir. İzmir, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle bittiğini, artık sıranın çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını müjdeleyen kenttir. 93 yıldır bu değerlerin simge kenti olan İzmir, Türkiye’nin bilimde, kültürde, sanatta ve hayatın her alanında göstereceğimiz çabalar, yapacağımız çalışmalar ve elde edeceğimiz başarılar, aynı zamanda bugünlere ulaşmamızı sağlayan kahramanlara teşekkürümüzü, bağlılığımızı, miraslarına sahip çıktığımızı kanıtlayacaktır. Gelecek kuşakların da bize teşekkür etmesi için, onlara bu mirası sağlam ve gelişmiş olarak bırakma görevimiz vardır.

El ele, kardeşçe ve Beydağ'da doğmanın, Beydağ'da doymanın verdiği onurla, gece gündüz bu amaç için çalışıyoruz, çalışacağız, "Memleketin istikbali söz konusu olmadıkça, savaş bir cinayettir", "Yurtta Barış, Dünyada Barış" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştirmiş bir halk olmanın onurunu taşıyoruz. Halkımızla, gelecek güzel günlerimiz ve nice 2 Eylüllere sağlık, huzur ve barış içerisinde ulaşmak dileğiyle; Yaşasın Beydağ, Yaşasın Türkiye, Yaşasın dünya barışı ve kardeşliği.

Terör ve 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet yüce ulusumuza sabır ve metanet diliyorum.

Törende Beydağ’ın en önemli ürünlerinden biri olan İncir yarışması yapıldı, yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi