Ödemiş Belediyesi Keskin döneminden, Badem dönemine yaklaşık 23 milyon lira borçla devredildi.  

Ödemiş Belediyesi’nin Bekir Keskin başkanlığında sık sık borç içinde olduğu, esnafa ödemelerin gecikmeli yapıldığı, işçilerin maaşlarının 2-3 ay gecikmeli olarak verilmesi ve Ödemiş Belediyesi tarihinde ilk kez özel bankalardan kredi çekilmesi konuları ile gündemdeydi.

Özellikle işçi maaşlarının zamanında verilmemesi sebebiyle işçiler zor günler geçirdi. İşçilerin, içinde bulundukları durumlar sık sık basında yer alarak, seçim döneminde adaylar tarafından dile getirildi.

Ödemiş Belediyesi tarihinde ilk kez özel bankalardan kredi çekilmesi de gündemden uzun süre düşmedi.

Adaylık sürecinde Ödemiş Eski Belediye Başkanı Bekir Keskin’in, Salı Pazarı’nda yapmış olduğu konuşmada “Belediyenin borcu vardır diyen şerefsizdir. Dedikodusunu yapan adidir” diye hitap etmesi başta işçiler olmak üzere alacaklılar tarafından tepki ile karşılanmıştı.

Belediye Başkanı Mahmut badem, koltuğa oturur oturmaz Ödemiş Belediyesi’nin mali durumu ile ilgili müdürlerden bilgi istedi. Yapılan incelemeler sonunca çıkan tabloda yaklaşık 23 milyon belediyenin borcu olduğu ortaya çıktı. Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre sadece yaklaşık olarak kişi ve firmalara 9 milyon borç var. Diğer kalemlerin işçi maaş ve ikramiye alacakları ile kredi ve diğer borçlardan oluştuğu öğrenildi.

 

Editör: Haber Merkezi