400 bin metre kare parke taşı

Başkan Özçınar, “Kiraz ve bağlı olan mahallelerde parke taşı döşemesi için başlattığımız bir çalışma var. Aslında bu yetecek mi? Yetmeyecek. Önümüzdeki sene tekrar ihaleye çıkmayı planlıyoruz. Ama öncelikle engelli yollarımız ve öğrenci servislerimizin yollarıydı. Bunun totalde 400 bin metre kare civarında tuttuğunu biliyorduk. Merkez okul bahçelerimiz çok kötüydü, onları almıştık. Merkezde birkaç yolumuzun hakikatten artık tadilata ihtiyacı vardı. Onları tekrardan onarı bakıma aldık. Yaklaşık 400 bin metre kare şuan parke taşımız döşenmeye başlamış durumda. Aynı zamanda merkez mahallelerimizde de çalışmalarımız var. En azından vatandaş çok memnun onu biliyoruz. Her gittiğimiz yerde sevinçle karşılanıyoruz. Kiraz’ın en büyük sorunlarından bir tanesiydi parke taşı ve yolları. Zaten tek söz verdiğimiz sorunlardan bir tanesi buydu.  İnşallah bu Nisan ayına kadar 400 bin metre kare taşımız döşenmiş olacak. Nisan ayından sonra asfalt ve parke taşı ihalesine çıkacağız. Asfaltta ihaleye çıkmak zorundayız. Kilometre bazında 5 kilometre üzerine olan yollarımız var, toprak yollarımız.  En azından bunlarıda bir taraftan tamamlamış, bitirmiş olacağız. 2019 yılına inşallah yolların %80’nini tamamlamış olarak söz verdiğimiz yerleri yapmış olacağız.”

Çok amaçlı salonlar yapılacak

Özçınar, “Bütün köylerimize çok amaçlı salonlar yapacağız. Salon derken çok büyük çapta değil ama köyün nüfusuna göre, her köyümüzün kapalı çok amaçlı, salon şeklinde planlandı. Yaklaşık 16 tanesi şuanda tamamlanmak üzere. Bu sene 2016 için 20 tane hedeflenmişti. Önümüzdeki yılda 36 tane daha ihalesi yapılacak. Köylerimizin tamamına bu salonlardan yapılarak buluşturmuş olacağız.”

Halı saha çalışmaları

Özçınar, “Halı saha çalışmamız var. Önümüzdeki hafta milletvekillerimizle açılışını yapacağız. Bununla ilgili Spor Totoya tabi ki teşekkür borcumuz var. Hükümetimize bir teşekkür borcumuz var. Şu anda Karaburç ve Umurlu Köylerinin halı saha çalışmaları tamamlandı. Karaburç ve Çayağzı Mahallelerini kapsayan iki köye hizmet verecek şekilde planlanmış bir çalışma olacak. O yüzden orta bir nokta seçtik. Diğeri Umurlu Mahallemize yapıldı. Söz vermiş olduğumuz 6 tane daha halı sahamız var. 2017’de bunların 4 tanesini daha yapacağız. 2018 yılında 2 tane daha yaparak tamamlamış olacağız. Şuan Spor Toto’dan en son görüşmemizde onaylanan, henüz daha yazı elimize ulaşmadı. Onaylanan Suludere, Haliller, Arkacılar ve Olgunlar olmak üzere ya da Örencik tam net yer anlamında biraz sıkıntı yaşıyoruz. 4 tane daha halı sahamızın yapımına başlanacak. Onlar çabuk ve ivedilikle yapılabilen projeler. O yüzden çokta vakit kaybedeceğimizi düşünmüyorum. “

Karaburç Köyüne düğün salonu sözümüz vardı

Özçınar, “Bu konularda hazırladığımız 2017’de gerçekleştirmek istediğimiz bir projelerimiz var. Arkadaşlar çizimine başlayacak projelendirmesi yapılıyor. Karaburç Köyü’ne büyük bir düğün salonu sözümüz vardı. Büyük çapta bir düğün salonu yapılabilecek.”

Soğuk hava deposu

Bir projenin de soğuk hava deposu olduğunu belirten Özçınar, “Soğuk hava deposu pazar yerinin yanına 100 ton kapasiteli civar köylerine kapsayacak şekilde olacak. Çünkü yeri konut alanı orada da belediye hizmet alanına çevirip inşallah kısa sürede hayvan pazarı projesi her şeyi tamam sayılır. İnşallah ilçemize hayırlı uğurlu olması temennisiyle diyelim.”

Şehit Birol Uysal Park Yenilemesi

Özçınar, “Yeni netleşen bir projemiz daha oldu. 2017 yılında hemen başlayacağız. Şehit Birol Uysal parkımız çok uzun zamandır atıl vaziyetteydi. Kira sözleşmesinin bitmesiyle beraber orayla ilgili bir proje çalışması başlattık. Yenileyeceğiz yenilemekten ziyade yeniden yapacağız. Baştan aşağı yeniden yapacağız. Çok güzel bir proje çizildi. İnşallah orada hem kadınlarımız yönelik ve gençlerimize yönelik küçük sürprizlerimiz olacak.”

Belediye Göletlerin işletmesine talip

Gölet işletmelerine Kiraz Belediyesi olarak talip olduklarını belirten Özçınar, “Göletlerin işletilmesi. Gölet inşaatı çalışmaları sürerken giden yüklenici firmanın hak edişi olmadığı için devlet su işlerine devredilmemişti. O yüzden bir işlem yapamamıştık. Ama sorun halloldu. Onlarda şöyle bir çözüm önerisi getirdik hakikatten vatandaş zorlanıyor. Bunları belediye devir alma ve üreticiye belediyeden dağıtımı şeklinde planlandık. Tabi ki bakanlığımız onay verir mi, vermez mi? Şuan için bilmiyoruz. Biz talebimizde bulunduk. Göletlerin işletmesine talibiz. İnşallah vatandaşımıza da direk belediyeden daha adil olacak şekilde yapmayı da planlıyoruz. Haliller ve Çayırlı da iki göletimiz var. Şimdi daha uygun bahçe arası Cevizli Öreni de kapsayacak şekilde orada çok müsait bir alanımız var. Orayla ilgili bir çalışma isteyeceğim. Çünkü oranın göletide İğdeli’ye kadar yetebilecek kapasitede su biriktireceğini düşünüyoruz. Bu bizim öngörümüz. Bakanlığın teknik açıdan da araştırması gerekecek. İnşallah buna da bakacağız.”

75 yataklı hastane

Yeni hastane projesinin bakanlıkta olduğunu ve 2017 yılında temelinin atılacağını belirten Özçınar, “Yapılacak olan hastanemiz için şuan sorun görünmüyor. 2017 yılında temelleri atılacak. Okkataşı mevkiinde olacak belediyemiz 50 bin metre kare yer ayırmıştı. Projesi bakanlıkta 2017’de yatırım planını alınacak. Onun haricinde 75 yataklı olacak.”

Yaşlılara evde temizlik hizmeti

Özçınar, “Yaşlılarımızın ayda bir evlerini temizliyoruz. Onlara yeni bir yaşam alanı, içerisinde camisiyle işte, sosyal yaşam alanıyla, işte dikiş atölyesiyle, resim atölyesidir. Yaşlılarımızın vakit geçirebileceği, mesela sinema televizyon izleme alanı olabilir. Yaşlılarımızla orada birebir ilgilenebilecek personelle beraber keyifli vakit geçirebilecek gündüzlü bakım evi, tabi gecede gidip gelemeyecek olanlar olacak. Misafir edebileceğimiz odalı farklı bir yaşam alanı düşünüyorum. Bu projesi gündeme alır bir an evvel çözüme kavuştururuz diye hedefliyoruz.”

Belediye Binası yerine otel

Şuan kullanılan belediye binası yeni hizmet binasına geçildikten sonra otel olarak değerlendirmeyi planladıklarını belirten Özçınar, “Buradan çıkınca bu alanda ne yapacağımıza karar verememiştik. Ama en son meclis gündeminde hep beraber meclis üyelerimizle tartıştık. Bir fikir oluştu. Buradan çıktıktan sonra bu alan içinde ada içerisine yan taraftaki dükkânlarda bizim düğün salonumuzda var artık. Kiraz’ın en büyük gereksinimlerinden biri otel olduğunu düşünüyoruz. Kalacak bir otelimiz yok. Altı dükkân üstü otel olacak şekilde bir proje planlıyoruz. Hızlı bir şekilde gündeme alabilirsek 2019 yılının ilk aylarında oteli tamamlamış oluruz diye düşünüyorum.”

“Sokak hayvanlarına bakmaya devam ediyorum”         

Özçınar, “Ben hayvanları çok seviyorum. Kendimde besliyorum ve sokak hayvanlarına da bakmaya devam ediyorum. Biz sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarımızı başlattığımızda önceki gibi olsun hayvanlar zehirlensin istemedik. Bu konuda her söylediğim saptırıldı. Dedim ki bu köpeklere zarar gelmesin ben bunları alayım ve besleyeyim. Geçici bir barınak oluşturduk. Aslında barınaktan ziyade bakım alanı gibi bir şey oldu. Yaptığımız alan Bimer’e ve bakanlığa şikâyet edildi. En son bakanlık geldi ve burası barınak kapatın dedi. Hayvanları aldık ve aldığımız noktalara bıraktık. Sokakta hangi hayvan olursa olsun ben alır bakarım. Bakım alanı kapatıldıktan sonra oradaki 40 tane hayvanı alıp çöpe attığımı söyleyen oldu. Hayvanların hepsi yollarda geziyor aslında. Şu an sokakta da bakıyoruz. Hayvan bakımıyla görevli arkadaşımızı bırakmadık, her gün lokantalardan yemekleri topluyor. Köpeklerde bildikleri için o şantiyenin olduğu yere gelerek yemeklerini yiyorlar. Amacımız kış günlerinde sokakta kalmamaları ben bunu kimseye yaranmak için değil kendi vicdanım için yapıyorum. Bu konuda vicdanen çok rahatım ve kimseye verilecek hesabım yok.”

Editör: Haber Merkezi