Haber: Dilek Ayvalı

İzmir’in hijyenik ve güvenilir bir turizm destinasyonu olmasını hedefleyen Turizm Hijyen Kurulu’nun belirlediği hijyen standartları, İzmir’deki belediye ruhsatlı konaklama ve yeme içme tesislerinde uygulanmaya başladı. 

Hijyen, sosyal mesafe ve temizlik şartlarını yerine getiren işletmelere "Turuncu Çember" işeretlerin konmasına başlandı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunu yürüttüğü İzmir Turizm Hijyen Kurulunun, küresel pandemi sonrasında kentteki turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için başlattığı uygulamada Tire Belediyesi Gölet Restoran, Toptepe Aile Gazinosu, Derekahve Kafeteryası ve Gülcüoğlu Konakları "Turuncu" Çember" işaretine layık görüldü. 

Uygulama sertifikasını İzmir Hijyen Kurulu üyelerinden alan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "Pandemi süreci başladığından bu yana ilçe genelinde bulunan tüm ortak kullanım noktalarında gerekli çalışmaları yapıp, her türlü önlemi almıştık. Yeni normalleşme sürecinde faaliyetlerine başlayan işletmelerimizde de aynı hassasiyeti gösterdik. Yaptığımız çalışmalar ve aldığımız önlemler sayesinde, İzmir Turizm Hijyen Kurulu’nun belirlediği kriterlere uyup ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan denetimleri başarıyla tamamladık ve bu sertifikayı almaya hak kazandık" dedi. 

HİJYEN KURULU KİMLERDEN OLUŞUYOR

Kurul, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı eş güdümüyle faaliyetlerini sürdürüyor.İzmir Turizm Hijyen Kurulu, aşağıdaki kurumların temsilcilerinden oluşuyor:

İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir Rehberler Odası (İZRO), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yaşar Üniversitesi, İzmir Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Bayraklı Belediyesi.

Editör: Haber Merkezi