Yürüyüşe Bayındır Kaymakamı Barboros  Baran,  Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Adalet Gökcan, Emniyet Müdürü Adem Köpük, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, STK üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar,  Atatürk'e olan benzerliği ile tanınan tiyatro sanatçısı Göksal Kaya katıldı. Atatürk Anıtı önünden saat 19.30'da başlayan yürüyüş Atatürk Caddesi, Menderes Caddesi ve Hastane Önü Caddesi güzergahında devam etti. Yürüyüş Kani Bey Parkı'nda son bulurken, burada Bayındır Belediyesi Halkoyunları ekibi bir gösteri yaptı.
Bayrak Ve Fener Alayı Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli konuşması ile son erdi.  Sesli burada yaptığı konuşmada “Böyle anlamlı bir günde hep beraber olduğumuz için çok mutluyum, sevgili Bayındırlılar çok özel bir gündeyiz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın hemen ardından 29 Ekim 1923’te cumhuriyetin ilan edilmesini sağlamakla, Türk milletinin gelecekteki huzur ve refahının sürekli olması açısından son derece önemli ve büyük bir adım atmıştır. Huzurlu, refah ve özgür bir şekilde yaşadığımız, nice 29 Ekimler diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.
Tiyatro sanatçısı Göksal Kaya'ya ilgi büyüktü. Sanatçı Kani Bey Parkı'nda toplanan Bayındırlı vatandaşlar ile hatıra  fotoğrafı çektirdi.







Editör: Haber Merkezi