Haber: Dilek Ayvalı

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz işçilerin gerekçesiz işten çıkarılmalarının kabul edilebilir bir uygulama olmadığını vurgulayarak, “Bu uygulama kabul edilemez. Tamamıyla siyasal sebeplerden dolayı alınmış bir karar olduğu aşikârdır. Şöyle ki şayet belediyeyi yönetenlerin gerçek niyeti Bayındır halkına hizmet etmek ve Bayındır’ı kalkındırıp ileri götürmek olsaydı liyakat esasına dayanan kararlar alma konusunda tutarlık gösterirlerdi. Bu kararla belki 4 kadını cezalandırdıklarını düşündükleri bu zihniyet gerçekte kendi yaşadıkları şehri ve tüm Türkiye Cumhuriyetini aydınlık, çağdaş ve ilerici anlayışını zarara uğratmaktadır. İşlerine son verilen arkadaşlarımın kadın olması da mevcut yönetimin nasıl bir kara zihniyete sahip olduğunun göstergesidir. Kendilerini kınıyorum” dedi.

EZMEK AMAÇLI DEĞİL KAZANMA AMAÇLI OLDUK HEP

Bayındır Belediyesi Eski Başkanı Dr. Ufuk Sesli, yeni başkanın göreve başladığından bu yana geçen sürede 30 kişinin işten çıkarılması sürecini üzülerek takip ettiğinin altını çizerek, “Seçimi kaybettiğimiz ilk anda 10 kişi çıkarıldı. Şu ana dek toplam 30 kişi çıkarıldı. Son 4 kişi ile birlikte rakam maalesef 30’u buldu. Bizim dönemimizde de işten çıkarmalar oldu. Ben belediyeyi aldığımın 2. Günü toplantı yapıp, siyasi görüş ne olursa olsun işi yavaşlatma olursa yolumuz ayrılır dedik. Çalışanlar arasında Uğur Demirezen’in eşi de vardı. Kendisine hiçbir ağır iş vermedik, bezdirmek için çalışmadık. Bekârlıklarından bu yana tanıdığımız kişiler. Ezmek amaçlı değil kazanma amaçlı bir insan oldum hep. Şu an işten çıkarılanlar, gereksiz yere işlerine son verilen arkadaşlar. Ülke ekonomisi zaten kötü, herkesin kredi borcu var ev kirası var. Pat diye işlerine son verildi. Sosyal medyada yazı yazanlar var şu anki belediye ile ilgili. Geçtiğimiz günlerde belediye başkanının şoförü bu yazı yazanlardan biri ile az daha dövüşüyordu. Benim yanımda çalışan bunu yapsa işine son verirdim” dedi.

A4 KÂĞIDINA YAZILI İSİM LİSTESİ Mİ VAR?

Tasarruf tedbirleri çerçevesinde işçilerin işlerine son verildiğini söylendiğini ancak pek çok kişinin de işe alındığını bildiklerini belirten Eski Başkan Sesli, “Bu arkadaşlar güya küçülmeye gidildiği söylenerek işlerine son verildi başkan bu şekilde açıklamalarda bulundu. Peki, o halde neden onca işçi yeni işe alındı. İşçi maaşları ödenmiyor. Ben ödüyordum da siz nasıl ödeyemiyorsunuz. Ben gerektiğinde maaş almıyordum ama işçilerin maaşları hep ödeniyordu. Bir de şimdi bir A4 kâğıdında yazılı 3 sıra isim listesinden söz ediliyor. Bu listede nereden baksanız en az 60 kişi var. Sözleşmeli personelin işten çıkarılacağı yönünde iddialar var. Duyduklarımızın gerçeğe dönüşmemesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi