İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kiraz'a giderek eğitimlerini başarıyla tamamlayan 104 üreticiye 402 adet küçükbaş hayvan dağıttı.

Yerelde kalkınma hedefi ile Türkiye'ye örnek uygulamaları hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticilere ücretsiz koyun ve keçi dağıtımını Kiraz'da sürdürdü. "Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi" projesi kapsamında verilen eğitimleri tamamlayan 104 üreticiye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 402 adet koyun ve keçi dağıttı. Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşların da katıldığı törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üreticiyi desteklemek için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından her zaman bu iş için para ayıracaklarını söyleyerek,  "4 milyon 300 milyon hemşehrimize eşit, adil davranmak zorundayız. Kimin, neye ihtiyacı varsa onu yapmak zorundayız. Yerinde yaptığımız teşviklerle vatandaşlarımızı bulundukları bölgede geçindirmeye çalışıyoruz.  Üreticinin desteğe ve eğitime ihtiyacı var. Bizim çiftçi gibi düşünen, onun yaşadığı yerden gelmiş, onların derdini bilen yöneticilere ihtiyacımız var. Baba mesleği olarak yaptığımız hayvancılık ve çiftçiliği elimize fırsat geçtiğinde geliştirmek için fidan dağıtmaya, arazi yollarını asfaltlamaya başladık. Koyun ve keçi dağıtıyoruz. Dağıtmaya da devam edeceğiz.  İzmir Büyükşehir Belediyesi her konuda tasarruf eder. Hesabını kitabını yapar. İş, 'ekonomik mi değil mi?'  diye bakar.  Tarıma verdiğimiz destek ileriye yönelik bir destektir. İnsana yönelik destektir. Sizler eğitimlere katıldığınız, istediğiniz müddetçe, sizin evinize aşınıza yararı olduğu müddetçe İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kasasında bu iş için para olacak. Burada tahdit yok. Her şey de tahdit var burada yok. Çünkü ben ne yaptığımı biliyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni en borçlu belediye arasından bugün ülkenin en güçlü kurumu haline getirdim. Sınır yok! İsteyeceksiniz, eğitime katılacaksınız, biz de en sağlıklı hayvanları bulabildiğimiz müddetçe dağıtacağız ve  her konuda sizlere yardımcı olmaya hazırız" dedi.

"Kesinlikle ayrım yapmıyoruz"

İlçelerin parke ve asfalt talebinin hepsini kayıt altına aldıklarını, havaların düzelmesi ile birlikte çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, son dönemde 'ilçeler arasında ayrımcılık yapılıyor' söylemlerini de değerlendirdi. İyi niyetle, ayrım yapmadan çalıştıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Benim kitabımda ne siyasi, ne inanç, ne etnik köken  ne de bölge ayrımı var. Benim kitabımda böyle bir şey yok! Geldiğim yer, 13 göbek sülalemin oturduğu yer belli. 40 yıldır Bornova'da esnaflık yapıyoruz. 12 senedir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'yım. Duruşum, çoluğum, çocuğum belli. Çocuklarımın belediyeye işi yoktur. Biz atalarımızdan gördüğümüz şekilde, kendi anlayışımız ve vicdanımızla ülkeye olan borcumuzu ödemek için çalışıyoruz. Allah nasip etti belediye başkanlığı yapıyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle ayrım yapmıyoruz.

Bu tür söylemler şuanda çok arttı. 'Ayranı kabardı' derler ya İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkanı'na karşı menfi propaganda, karalama kampanyası maksimum düzeye çıktı. Bu söylemleri okuyorum, izliyorum. Benim abdestim sağlam. Kendi adıma üzülmüyorum. Aslı astarı olmayan şeyleri  belli düzeye gelmiş, siyasette, ticarette  belirli bir mevkiye gelmiş  insanların söylemesine onlar adına üzülüyorum. Ben dedikodudan anlamam. 68 yaşındayım. Günde ortalama 16 - 18 saat çalışıyorum. Üç yıllık görev sürem içinde İzmirliler'e 'nasıl hizmet eder, zamanımı nasıl boşa geçirmem' diye çırpınıyorum.  Yol ve parke eksikliklerinin bir kısmı bu sene bir kısmı seneye yapılacak.  İşten korkmayacağız işi önümüze katacağız yaptığımızı arkamıza atacağız."

Büyükşehir'e teşekkür

Törende konuşan Olgunlar Mahallesi'nden Nimet Yaygın, üreticilere desteğinden ötürü Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ederken, Çömlekçi Köyü Muhtarı Nihat Dilber, parke taşı ve asfalt talebinde bulundu.  Kırsala verilen bu desteğin çok önemli olduğunu dile getiren Dilber,   bu çalışmaların devamını diledi.

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, dağıtılan küçükbaş hayvanların süt veriminin çok yüksek olduğunu belirterek üreticilerden koyun ve keçilere çok iyi bakmalarını istedi. Türer, projenin hedefinin çiftçinin geçimini sağlamaya yönelik olduğunu vurgulayarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

Kiraz Ziraat Odası Başkanı Gürkan Okka da kırsal kalkınma projesinin çok önemli olduğunu belirtti. Kiraz Belediye Başkan Vekili Ali Cura ise Başkan Kocaoğlu'na Kiraz ilçesine verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti. Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilk kurayı çekerek koyun ve keçi dağıtımını başlattı.

1174 hayvan dağıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Karaburun, Urla, Kınık ve Beydağ ilçelerinde 772 adet küçükbaş hayvan dağıttı. Kiraz ilçesinde de 402 küçükbaş hayvan dağıtımı ile bu sayı 1174'e ulaştı. Kiraz ilçesinde projeye 2757 üretici müracaat etti. Yoğun talep üzerine öncelikle belirlenen 16 mahalleden 248 üretici 2 grup halinde eğitimlerini tamamladı. Birinci grupta eğitimlerini tamamlayan 104 üreticinin ardından diğer üreticilere de küçükbaş hayvan dağıtımı yapılacak.

Editör: Haber Merkezi