Bu etkinliklerden biri de çocukların hayallerinin ortaya koymaları idi. Engelsiz Cafe önünde çocuklar adeta gönüllerince eğlendiler. Resim yapanlar, palyaçolar ile çocuklar gününü gün ettiler. Bu arada, CHP Belediye Meclis üyesi Mimar Tülin Bozoğlu’nun çocukken kurduğu hayallerinde, çok zengin olup çocukları sevindirme düşüncesi vardı. Çocukların hayallerine ortaya çıkarmak için bir hayal ağacı oluşturup hayal ağacının altına bir kutu koyarak, çocukların hayallerini yazıp kutuya atmaları istendi. 157 çocuk hayallerini yazıp kutuya attılar.

“ Annemin benimle daha çok ilgilenmesini istiyorum”

Bir çocuğun hayalini yazdığı kağıtta“ Annemin benimle daha çok  ilgilenmesini istiyorum “yazısı anneyi de şaşırttı ve anne o günden beri çocukla daha çok ilgilenmeye başladı.

157 çocuğun hayallerine attığı kutudan kura çekilerek, beş öğrenciye Belediye Başkanı Mehmet Eriş tarafından armağanları verildi. 8 Yaşındaki Yunus Emre Timur’a Tablet, 4 Yaşındaki İkra Çarpana Bisiklet, 8 Yaşındaki Arda Turan Can’a Levent iz Peşinde kitap seti, 10 Yaşındaki İpek Yılmaz’a akıllı saat verilmesi çocukları sevindirdi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “ Çocuklarımızın hayallerinde Anne ve Babalarında destek olmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bu düşüncenin sahibi Belediye Meclis üyesi arkadaşımız Tülin Bozoğlu’nun olması da ayrı bir anlamlı oldu. Çocuklarımızın arkasında olması onların düşüncelerinin cesaretle açıklamaları tabii ki diğer açıklanmayan düşüncelere karşı bu çocuklarımıza belki ışık olacak. Belki de daha farklı düşünceleri olan çocuklarımıza ben daha da güzel düşünürüm daha da güzel yapabilirim düşüncelerle hayallerine en iyi şekilde gerçekleştirmeleri sağlanacaktır.

“  Bu konuda belediye meclis üyemiz Tülin Bozoğlu ve çocukluktaki hayallerini düşünerek, bir proje hazırlamıştır. Biz de bu projeyi olumlu bulduk. Çocuklarımızın hayallerini ortaya koymalarını sağlayan bir etkinliğe imza attık. Bu suretle çocuklarımızın gelecekteki hayallerini öğrenmiş olduk .Çocukken hepimizin bir hayali vardı. İşte bu hayalleri öğrenmek için engelsiz kafe önünde açtığımız stantlarda çocuklar gönüllerince eğlendiler. Ve mutlu oldular. Bunun yanında ,meclis üyemiz         Tülin Bozoğlu’nun ortaya koyduğu hayal ağacı çocuklarda büyük bir ilgi hayal ağacının altına koyduğumuz bir kutuya bütün çocuklar hayallerini yazarak attılar.  Tam 157 çocuk hayallerini kutu içerisine bıraktılar.  157 çocuk arasından yaptığımız kura sonrası 5 öğrenciye tablet, bisiklet, levent iz peşinde kitap seti, futbol seti ve akıllı saat armağan ettik. Yunus Emre Timur Tablet, İkra Çarpan Bisiklet, Alper Turan Can levent iz peşinde kitap seti, Batın Kahra Balcı Futbol Topu, İpek Yılmaz akıllı saat ile ödüllendirerek hayallerinin gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar”

CHP Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Tülin Bozoğlu, “ Çocukları çok seviyorum. Belediyemizin çocuklar ile ilgili bir Sosyal proje sunduk. Başkanımız da bunu kabul etti. 3 Eylül etkinlikleri kapsamında çocuk şenliği etkinliğimiz vardı. Çocuk şenliğimizde çocuklarımız için animasyon gösterileri, Belediye Bilim merkezinin standı vardı. Orada üç boyutlu yazıcıdan çıktılar alındı. Çocuklar resim yaptılar. Ve boyadılar. Daha sonra benim projem olan hayal ağacını kurduk. Hayal ağacında çocuklarımız hayallerini yazdılar. Çocuklarımızdan bir tanesi de “ Annem in benimle daha çok ilgilenmesini istiyorum” yazdı. Annede bu çocuğun durumunu öğrenmiş oldu. Kurduğumuz hayal ağacı sandığından beş çocuğumuzu kura ile seçtik. Bunlardan bir tanesi de bunu söyleyen çocuğumuz çıktı.  Bizler beş tane çocuğumuzun hayalini belediye olarak gerçekleştirdik.  Aslında bu benimde çocukluk hayalimdi” dedi.

Editör: Haber Merkezi