Türkiye Plaj Futbolu Turnuvası’nın Alanya’da düzenlenen final etabına katılan sporcu ve antrenörler Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Selçuk’un spor ve sanat açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Başkan Bakıcı Türkiye Plaj Futbolu Milli Takımı Aday Kadrosuna davet edilen Selçuklu iki milli sporcuyu da tebrik etti. Başkan Bakıcı Türkiye Plaj Futbolu Turnuvası Finalleri’nin önümüzdeki yıl Selçuk Pamucak Sahili’nde yapılması için çalışacaklarını da belirtti.
3- 4 Eylül 2016 tarihleri arasında Pamucak Sahili’nde düzenlenen Türkiye Plaj Futbolu Turnuvası’nın 15. Etabını kazanan Selçuk Gençlik Spor Kulübü, etaba katılan diğer takımlardan da destek alarak  Alanya’da düzenlenen final maçlarında Selçuk’u temsil etti.
İki sporcu milli takıma davet edildi
Selçuk Belediyesi Spor Birimi’nin katkılarıyla Eylül ayında Pamucak Sahili’nde düzenlenen Türkiye Plaj Futbolu’nun 15. Etabı’na Selçuk Gençlik Spor, Belevi Gençler Birliği Spor, Çamlıkspor ile Efes Müzesi katılmıştı. Turnuvada birinci takım olan Selçuk Gençlik Spor diğer takımlardan da destek alarak; Antalya’da düzenlenen Türkiye Plaj Futbolu Finalleri’nde Selçuk’u temsil etti. A grubunda İzmir Menderes etap birincisini yenen Selçuk Gençlik Spor’un iki oyuncusu Mert Dabar ve Ali Cihan Bozkır Türkiye Plaj Futbolu Milli Takımı Aday Kadrosuna davet edildi.

Amaç finalleri Pamucak’a taşımak
Selçuk’un Antalya’da düzenlenen Türkiye Plaj Futbolu Turnuvası’na katılmasının yanı sıra iki sporcunun Plaj Futbolu Milli Takımı’na davet edilmesinin gurur verici bir gelişme olduğunu ifade eden Başkan Bakıcı;  “Selçuk’ta hem sporda, hem kültür sanatta müthiş bir potansiyel var. Bunun en önemli göstergelerinden biri de plaj futbol için kum özelliği açısından elverişli bir sahile sahibiz. Nadide bir kumsalımız var. 2014’te Türkiye Plaj Futbolu Turnuvası’na ilk kez katıldık. Bu katılım bize bir rota çizdi.  Bu yıl da bölgesel olarak kendi takımlarımız arasında Türkiye Plaj Futbolu Turnuvası’nın 15. Etabını yaptık. Galip çıkan takımımız Selçuk Gençlik Spor Kulübü’ne diğer takımlardan takviye yaparak; Selçuk’u temsil etmek üzere Antalya Alanya Plaj Futbolu Türkiye Şampiyonası’na gönderdik. Bu turnuvada da başarılı sonuçlar alındı.   Selçuk’u temsil etti. Turnuvaya katılan tüm takımları kutluyorum. Plaj Futbolu Milli Takımı aday kadroya davet edildi. Bunlar gurur verici olaylardır” dedi.
Mert Dabar, Ali Cihan Bozkır’ın yanı sıra Selçuk’un turnuvaya emek veren spor antrenörlerini de tebrik eden Başkan Bakıcı asıl amaçlarının Türkiye Plaj Futbolu Turnuvası’nın finallerinin Selçuk Pamucak Sahili’nde yapılması olduğunun belirtti.
Sporcular ziyaretin ardından Başkan Bakıcı ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Editör: Haber Merkezi